Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

torsdag 27 juli 2023

Sommarens höjdpunkt, trädgården

 Tjena hej, mina godingar! Hoppas ni har det gött under denna korta men fantastiskt härliga sommartid. Även då det regnar älskar jag sommaren. Jo, det är säkert!

Kommer ihåg en sommar för mycket länge sen, typ 1985 eller nåt, då det regnade i stort sett HELA sommaren. Jag och min exman hade nyss köpt en kollonistuga, helt oerfarna som odlare men ändå sugna på nåt mer än att bo i lägenhet. Stugan var jättefin med kokvrå, vardagsrum och två sovalkover, en med våningssäng och en för enkelsäng. Så himla perfekt för en familj på tre. Om det inte hade varit för att vår lilla dotter inte ville vara där...Så är det ju med ungar, de vill ju inte alltid som föräldrarna vill. 

Nåja, denna kollonilott blev väl inte riktigt inkörsporten till mitt odlingsintresse, det var mest min exman som lärde sig konsten att odla grönsaker och piffa med blommor och buskar. Jag stod för piffandet på insidan av den lilla stugan.

Men nåt fanns nog ändå kvar av den där korta kollonitiden för då jag träffade min Göbbe som då bodde i villa med tillhörande mycket liten trädgård så började det efter ett tag att klia i mina fingrar över den fyrkantiga gräsmattan med en kompostbehållare innehållande😱, några vinbärsbuskar, en taggig krusbärsbuske...och inget mer. Ojoj, så lärorikt det var och sååå många meterdjupa klavertramp jag gjorde under den där tiden! Men av felen blir man klokare och då vi sålde vår villa efter mina 25 år och Göbbens 36 år(tror jag) så hade jag fått till trädgården till en fantastiskt vilsam oas med små rum och en berså där jag ofta satt under sommaren. Jag kände att den trädgården kunde jag stolt överlämna till nästa ägare att förvalta med varsam hand. De grävde upp hela trädgården för att ge plats åt en studsmatta och en fruktansvärt ful trägunga för att sen flytta därifrån efter bara 3 år.

Så kan det gå...

Nåja, jag grävde såklart upp och delade alla mina älsklingsväxter innan vi lade ut huset på försäljning under senhösten 2018,  förvarade dem i lådor och säckar och heureka! Alla klarade flytten i mars! Sååå nu tittar de fram både här och där i vår jättestora trädgård och har dessutom växt till sig så mycket att jag kunnat dela dem då jag känt ett stort behov av ännu fler rabatter.😀

Och det har jag...

Kraaaam från mig till er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar