Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 31 maj 2024

 Go lördagskväll, mina godingar!

Att bara öppna en kran och det kommer vatten är ju en gudagåva som inte alltid är verklighet hos alla. Hos oss, med egen brunn, får jag tänka efter, om jag dragit igång en tvättmaskin, diskmaskin och SAMTIDIGT satt igång bevattningen så tar vattnet slut JÄTTESNABBT! Då blir inget över till trädgården/hästhagen. Nu regnar det samtidigt som solen skiner...Jag sitter ju säkert eftersom jag har en glasaltan.

Men...

Tänk de som bor i Gaza, Ukraina eller i alla delar av världen där det pågår konflikter/krig...Att gnälla över dålig bevattning i trädgården borde ju vara näst intill straffbart, enligt mig. Bara så ni vet, jag har gjort mitt och röstat i EU-valet. 

Livet efter Humle har inte varit lätt för mig, hans minne är så levande och kommer alltid att vara. Vissa dagar kan jag minnas honom med glädje som den glada lilla hund han var trots sin sjukdom, hans egenheter och alldeles speciella personlighet. Andra dagar kan sorgen komma helt plötsligt och vara helt övermäktig, som då jag duschar ligger Humles egen tvål på hyllan, tvålen som han behövde för sina spruckna trampdynor, då jag öppnar en skåpdörr så finns där alltid nåt som påminner om honom och idag fann jag hans första lekis😭 Igår kom på fb minnet upp om då han kom hem till oss. Så glatt och samtidigt så oerhört sorgset. Vi var så oerhört lyckliga över denna lilla valp och var helt ovetande om vad som skulle komma. 



Humle, du var vår fantastiske
och personliga vovve!💓
Dumle har tagit över ditt uppdrag
vid tandborstningen, bara så du vet. 
Men...

 För att fylla tomrummet efter Humle så kommer det i mitten av juli en liten lapphundstik till oss. 

Men...

Att ersätta Humle är det inte tala om, INGEN kan ersätta honom! Och detsamma gäller alla våra pälsklingar som gått över Regnbågsbron. 

Ja, just det trädgården ja...ehhh, bortglömd😂





fredag 24 maj 2024

Sommar och friheten som kommer med den

Nä men hej mina godingar! Hoppas ni känner samma befrielse över att vintern är över och sommaren står för dörren, nej förresten, den står ju i farstun, nästan på väg in i köket. För nu jädrar händer det grejer! Solen har värmt upp inte bara oss vinterbleka och frusna människor utan också all växtlighet! Har redan klippt gräsmattan två gånger och den tredje är i faggorna den här helgen. Men inte just nu...

För...

Jag är just nu gräsänka tills i morgon. Under dagen har jag planerat att göra massor av saker då jag kommit hem, samtidigt som min logiska "med fötterna på jorden" sida varit helt klar över att ingen av planerna kommer att genomföras. Och här sitter jag nu, med datorn i knät och bloggar istället för att sy en nya tisha, piffa lite i rabatterna, köra trimmern i alla rabattkanter, så grönsaksfröer i pallkragarna, ställa ut alla jul-och novemberkaktusar i skuggan, dammsuga och dessutom piffa några glasburkar med glasfärger. (Har i alla fall vattnat blommorna och gett djuren mat)

Och...

Som tjuren Ferdinand, kanske inte luktande på blommorna men skrivande på tangenterna så är jag såååå lycklig!

Det finns också nåt mer som gör mig såå lycklig, nåja, inte bara mig utan också min Göbbe. Vet inte om jag skall avslöja nåt än...hmmm

Nu är det svårt...för hemligheter är ju till för att hållas, eller hur? 

Nej, nu har jag bestämt mig!

Ni får tåla er! Inget är som väntans tider, eller hur?

En annan sak som gör mig lycklig är att båtfan är såld och borta ur min åsyn! Efter två båtturer med en fruga som krampaktigt höll sig i kanten på båten(kanten har säkert ett sånt där namn som sjökunnigt folk kan rabbla i sömnen) så begrep Göbben att han ALDRIG skulle göra en sjöbjörn(inna?) av henne. Är man en landkrabba sen födsel så är man. Det slog honom till sist och jag tror han innerst inne är glad över att vara av med den där badbaljan. Mindre bekymmer är alltid av godo. 

Förra helgen hade vi kära vänner på besök. De sover alltid över ty vi bor ju långt bort i stöll och då alkoholhaltig dryck kan förekomma så bör bilkörande avstås.

De bor då i vårt gästrum i källaren. Där finns en källardörr som låset är kasst på. Man kan låsa upp men inte låsa den igen inifrån. Vår ena gäst blev akut röksugen under natten och gick då ut via denna dörr. Hon gick in igen och somnade. Under förmiddagen märkte hon att källardörren stod på vid gavel och var nära hjärtattack! Hennes första tanke; var är katterna? Syrran mötte hon på väg uppför trappan, då var det Blixten kvar att finna. Vi letade och letade, ropade och ropade. 

Ingen Blixten.

Så for de hem under eftermiddagen och hon var så himla orolig över vart Blixten var och om hon varit skyldig till att han smitit. Jag gick runt och ropade både ute och inne men ingen katt. Han brukar alltid komma på inkallning nämligen. Av en händelse slängde jag en blick över glasaltanen och såg då...

Tyst, jag söver!

Efter jobbet på tisdagen möttes jag av en katt på vår nedfart, jädrigt lik Blixten, faktiskt. Den stirrade storögt på mig och drog sen som en avlöning! Jag parkerade och bar in mina grejer, insåg sen att det faktiskt VAR Blixten som var på utetass! Sprang ut och ropade och fick snabbt ett högljutt MIAUUUUU under trappan. Där kom han, bösig av allt möjligt och hoppade upp i min famn. Tänkte att han nog lyckats fälla upp kattluckan baklänges och låste den därför.

Jag for sen på ringträning med Dumle och på väg dit fick jag ett samtal från grannen att hon funnit Blixten på uppfarten! Men va f-n!!! Och husse hade åkt ut i ett ärende. Hon lyckades locka till sig kissen och släppa in honom eftersom vi har bytt nycklar med varann. Hon noterade också att källardörren stod på glänt så den tryckte hon igen ordentligt...Husse hade trots mitt samtal om detta under dagen inte hunnit låsa dörren innan Blixten pyst iväg.

Nåja, allt gick bra, ingen platt katt på vägen av alla bildårar. Så hände det sig att jag idag såg Blixten vandra runt på kanten av altanfönstren och som av en händelse fick han ett redigt tag på fönsterhandtaget, fick upp fönstret och hoppade rakt ner på marken! Jag rusade ut, ropade och fann honom där han alltid brukar ligga då han är ute i lina, under en rosenpraktrybuske. Ropade på honom, han kom som vanligt på inkallning, hoppade upp i min famn och vi gick in. Jag pysslade med nåt i köket då jag såg att han än en gång stod vid altanfönstret med tassen i högsta hugg för att öppna!!! 

Det är den lyckade utbrytningen som är det viktiga, inte friheten, sa Blixten. 

Tänk på det , mina vänner!😉

Han är inte så fisfärnäm, Blixten


Kram och trevlig helg, mina vänner!