Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 11 juli 2018

Vaski 28/7-2004 - 8/7-2018

Hej mattes pöjk!

Har du kommit fram till de gröna ängarna än, mattes Vaskiböbb? Tänkte ifall det är kö, eller nåt...
Hoppas det finns äppelträd, tomat och chiliplantor så du kan palla så mycket du vill, min Vaskipöjk. Däruppe finns inga magknip, vettu. Jag vet att jag var tjatig på dig om det där med vad som är för hundar och vad som är för människor, men du hade lite dålig koll varför du ville upp och bajsa flera gånger om natten efter dina raider i trädgården bakom ryggen på mig.

Ja, du Vaskiböbb, det är väldigt tomt efter dig, tjejerna ligger på din plats i hallen, du vet på graniten som är så sval och skön. Klinga är sorgsen, men var inte orolig, vännen, hon har Lummi och Glittra som kan putsa morrhåren och tvätta öronen på henne.

Och din mattemor försöker tänka på dig som den du var, en barnslig och pigg kompis som alltid var sugen på att lära sig nya saker. Inte vill jag tänka på hur ont du hade under din sista tid, det hoppas jag du också har glömt. Varför tänka på tråkiga saker, vännen min?

Minns du då du kom till oss som 3-åring? Ganska tjock om magen men vacker som bara du kunde vara! Och den där tjocka magen försvann fort då du fick träna. Sen var du bara vacker!
Och hur jobbigt du tyckte det var att gå på "utbildningspromenad" med mig? Du fick ju inte göra nåt som du gjort förut. Inte skälla och hoppa efter andra hundar, fulhundar, som du kallade dem. Att gå ordentligt i koppel var inte din grej heller. Men du var den mest läraktiga hund jag träffat, även om jag inte tyckte det då..
.Ibland vet du, var jag på väg att förtvivla. Som den gången du fick nos på nåt i skogen och drog mig rakt in i en gran! Kommer du ihåg det? Tror du skrev om det i din blogg, faktiskt.
Eller den gången du kastade dig in i en häck och ditt koppel drog mitt finger ur led? Fast du gick  väldigt fint på väg hem...
Ja, jösses, så många minnen vi har tillsammans, du och jag. Tänk så stolta jag och husse var då du skötte dig så bra på kurserna! Det där med att träffa andra hundar var det ju lite si och så med, eller hur? Men du överraskade oss med ett exemplariskt uppträdande! På kurserna, alltså...Under prommarna var du fortfarande draghund och skällde på hundar. Det var Strängmatten som kom med tipset att anmäla dig till hunddagis. Kommer du ihåg henne? Lummis förstamatte och mattes dotter. Du tyckte ju att hon var jättesträng då hon tränade dig, ha ha! Tittade på henne med den särskilda blicken, liksom i ögonvrån.

Dagis, ja. Där har du varit i 8 år, tänk vad åren går! Så bra du haft det där. Efter några år fick du förtroendet att ta hand om nyingarna så de skulle känna sig trygga. Min pöjk dä! Undrar om inte du var fröknarnas favorit ändå? Alltid vänlig till sinnet även om du gruffade ibland men vem gör inte det? Vem som helst kan väl vakna på fel sida nån gång? Även då du började bli gammal(förlåt) och stel så sprang du fram till dagisdörren på morgonen ivrig att komma in.
Tror du inte att dagis gjorde att du höll dig pigg extra länge? På äldre dar märkte jag att du var piggare efter en dag på dagis än om du hade varit hemma med oss. Där fanns så många fröknar som busade, tränade och gick långprommar med dig men hemma fick du inte samma uppmärksamhet, du fick ju dela den med tjejerna.

Vet du egentligen vilken charmör du var? På tjejfesterna var du medelpunkten, du din store lurvige klump låg i knät på "mina" gäster. Och de bara älskade dig!

Du har haft jobb också. Ett viktigt jobb som eftersökshund. Du och husse var ute på uppdrag och du var strålande såklart! Du lämnade över uppdraget med beröm godkänt till tjejerna då du blev 11 år och pensionär. Det var du värd, min goe guldvovve.

Och som du tog hand om lillsyrran Klinga! Du har tagit hand om henne som drängen Alfred gjorde med Emil. DU å ja, Vaski, ja DU å ja Klinga, såg det ut som ni sa till varann då ni putsat varann färdigt.
Klinga hälsar förresten! Hon ligger här intill mig i soffan. Hon verkar fundera lite på varför du inte kommer hem från dagis. Klockan är ju vid den tiden nu. Hon finner sig skall du se. Ni kommer ju att träffas då det blir hennes tur att fara till Regnbågslandet. Fast jag vill gärna behålla henne många år till, om du ursäktar...
Jag har plockat ihop lite justa bilder av dig. Alla kan inte få plats för den är nog 500 stycken minst. Hoppas du tycker att jag har tagit de bästa. Ursäkta att de ligger i oordning men jag orkar inte sortera dem rätt just nu.

Övning med tjejerna

Det där tyckte du INTE om! Det var du
då du skadat bröstmuskeln

Godissök var du världsbra på!

Åhh, detta var en kul dag! Du fick visa ditt dagis för
din fina hussemor och tjejerna! Hundpromme var det också!

Så högtidlig du ser ut på din 12-årsdag!

Hundpromme med några av Vallarjäntans alla lappisar.
DU, Förstamatten och Klinga främst.

Spadax! Det gillade du!

Tjejfest och dags för knähäng

Långpromme med matte och frost i skägget

Husse tränar dig, Lummi och Klinga

Bästa utkiksplatsen

Du fick en grisis men tyckte den var halvkul...

Höstpromme

Selfie

Här fick du spel, minns jag! Rullade runt och hade dig

Här är vi på juldagspromme

Tjejfest och här är du på väg upp i soffan

Ett av dina många veterinärbesök, ett lyckat...

Kommer du ihåg det här då? Vi bodde på övervåningen
och ni fick mat utanför toan. Dumma vattenläcka!

Så himla fin du var i det täcket! Det skall sparas för alltid!

Busvovvar!

Hade du hunnit palla nåt äpple än?

Jaha, dags för nästa knä!

Ett veterinärbesök igen, också lyckat...
En midsommarafton vid vänern

Balansbollen hann du inte använda så mycket

HA!! Där kom jag på dig!

Ja du Vaskivännen, som jag sa så finns det hur många foton på dig som helst, du är lika fin på alla.

Jag kanske hör av mig längre fram!
Massa gosekramar från din mattemamma


1 kommentar: