Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 13 juli 2024

LIvet på gården


Hej hopp, mina godingar! 
Men herreguuud, tänker ni säkert, är det ingen hejd på hennes skrivande? Har hon inget annat att göra?

Jodå, visst har jag det. 

Jag har vilat mig medelst spade, räfsa, hacka, ogräsjärn, gasolbrännare(dööööö, jävla ogräs👿) skottkärra, betongblandande, gräsklippare, trimmer, vattenkanna...hmm, tror jag har fått med allt. Återkommer om jag kommer på nåt mer.


Har lyft alla kantsten och fyllt på rabatten med
brunnen hästskit från grannen, alltså inte GRANNENS
skit utan hästarnas😆

Samma här

Den här rabatten var inte att leka med då jag inte
hållit efter den sen "brutna fotens" tid förra sommaren.
Den har nu genomgått samma behandling som de andra 
rabatterna och dessutom har jag gjutit resten av "kantstenarna".

Det blev två dagsetapper av gjutande, orken tröt...

Första etappen


Idag har jag ändå tagit mig tiden att bara vandra runt i trädgården och njutit av alla blommor som precis slagit ut, det har varit lite segt med blomningen i år, tycker jag. Men idag upptäckte jag att vissa dagliljor och asiatliljor börjat slå ut. Älskar dem! Och sen jag grävde upp alla liljelökar och tvättade dem så har liljebaggarna lyst med sin frånvaro. Det kan de fortsätta med.

Den här är sååå vacker!!!

Lammöronen som jag fått av vår vän Inger, blommar så
snällt trots att Dumle springer i rabatten titt som tätt.

Daglilja som jag såklart har glömt namnet på. Är inte så noga
med sånt, viktigast är att de är vackra.

Får jag presentera vår Flammentanz! Den mest kärvänliga
ros jag vet! Hugger tag i en då man vill passera genom portalen.
Stört omöjlig att hålla efter trots nyinköpt sekatör. Klematisen
på andra sidan är mer återhållsam med kontaktyttringar. Tur det😅

Snart slår vi ut

Snyggingar!

Väldigt blyg blomning av denna vackra daglilja


Här rådde rena växtgangsterkriget! Ett löjtnantshjärta
förde rena gerillakriget mot en stackars pion, en
uppstammad syrén och en akleja. 

Men här drog ÖB in dvs JAG och styrde upp konflikten!
Det bråkande löjtnantshjärtat är numera förflyttad till
grannen, samma granne som förser oss med hästskit. 
Ge, sa Bill, och ta, sa Bull😉

Löjtisen

Men jag har allt hunnit med lite socialt nöje också. Som att gå hundpromme med min vän Karin och hennes hund Hedda. Vi försöker besöka olika promenadplatser varje vecka och denna gång blev det Vedspelet i Skoghall, en lummig allé där pulsen sänks direkt man börjar gå. Där finns också ett sommarcafé som är hur mysigt som helst. Vi tog en fika och hade med våra hundar, en otrolig källa till gemenskap. Att sitta i lugn och ro, utomhus med sina hundar och samtala är för mig den bästa energiboosten. 



Vackra hundar men vem tusan är den där
crazy donnan i vänster bildkant?😕





Min vän Karin, Hedda och Dumle. Ett tips:
Karin är författare och har skrivit massor av böcker.
Mina absoluta favoriter är: Finnbygdspredikanten; en sannsaga,
Hej, mor, När första stenen fallit men hon har skrivit
många fler titlar. 


Glittra är inte bortglömd om ni skulle tro det, vi tog
en promme i allén igår och hon blev som en ny hund!
Pigg och allert som hon var före alla ledsamheter.
Dessutom träffade vi min svägerska Susanne som kom cyklandes.
Vi hade en trevlig pratstund i godan ro.


Vad vore livet utan vovvar och speciellt en sån här pajas som Dumle?
Vi har börjat säga MORBROR Dumle om honom inför nästa fredag..
tror inte han fattar nåt...

                             


Men så kunde jag ju inte hålla mig ifrån lite mer kroppsarbete...Efter rensning av ogräs mellan plattorna så vräkte jag ut 5 säckar fogsand och sopade ut. Nu återstår "bara" att fixa snygga kanter....

Ja, detta är livet vi valde och som vi älskar det! Vill inte byta det för allt i världen!

Nästa fredag börjar en ny etapp i vårt liv. Då hämtar vi vår nya valp hos Marie Hansson, Skogsgläntans kennel i Sollebrunn,  Alingsås kommun. Alltså inte hos Inger Möckelind som våra tidigare hundar kommit ifrån. Som blivande "föräldrar"så har vi valpsäkrat de luxe, köpt ALLT en valp behöver trots att vi redan har alla saker sen länge men inte skall väl valpen behöva ärva allt? Som en sån där 17-barnsfamilj där den siste aldrig får något nytt? Nä då, här skall lilla Glimma få nytt och fräscht!
På tal om namnet, vi hade ju tänkt att hon skulle heta Glimra, men då jag kollade på Google så var Glimra en automatbiltvättsfirma...
Inte faan skall väl vår hund ha samma namn som en biltvätt!😨 
Valet av namn skall alltid höra ihop med våra andra djur. Människonamn är därför bannlysta hos oss!

Men vet ni, nu sitter jag och skriver, klockan är 20.40 och min ansiktsfärg är fortfarande högröd! Det är länge sen jag var i tipptoppform för kroppsarbete under 8 timmars solsken. 
Nu stundar en oerhört vilsam kväll där kroppen förhoppningsvis kommer att inta standbyläge.







fredag 12 juli 2024

Semestervila...

 Nä men hej där, mina godingar! Nu har ni fått vila från min inlägg bra länge så nu tänkte jag att det är dags igen. Varning; dert KAN bli långt...vet inte ännu, har precis börjat...inser också att det var länge sen jag satt vid datorn, finner knappt rätt tangenter!😂 Och jag som använder datorn i jobbet som rörmokaren använder sitt...äh, skit samma, ni fattar va? 

Jsg har nu haft semester i två veckor. Har jag vilat? Har jag läst en enda av de böcker jag har tagit med från mitt bibliotek? Eller läst utkastet till min vän Karins senaste bok? Har jag sytt nån ny kreation av de tyger jag köpt för flera år sen och tänkt att då jag får semester då skall jag fixa nån ny läcker trasa? 

Svaret är nej rakt av.

Vete tusan vad jag har gjort😕 

Jo, nu vet jag! Jag har rensat och rensat och rensat och rensat OGRÄS! Och då regnet stått som spön i backen har jag hållit mig inomhus och styrt med...ja ni vet, matlagning, tvätt och städning och då regnet upphört har det j-a ogräset dykt upp igen!

Nä, det här låter ju för trist! För vissa kanske, men för oss är det ju livet!

Nåja, att rensa ogräs behöver man inte om man bor i lägenhet men i övrigt då? För mig och Göbben är ett liv i lägenhet eller villaförort helt uteslutet(villaförort har vi ju provat😱) och att bo här ute på landet med allt positivt det innebär såsom lugn och ro, grönska, att se vilda djur inpå husknuten, friheten för både oss och djuren, goda grannar som ger en hjälpande hand då vi "villaförortsskadade" stöter på problem. Och vi ger tillbaka det vi kan och har kunskap om. Som idag då jag svor högt över kranen till utevattnet som bara sprutade åt alla håll från utkastet. Vår granne Kjell-Åke hörde mina svordomar och kom kutandes och frågade vad som var fel. Min göbbe var hos en annan granne och hjälpte honom att lägga tak så då ryckte så klart Kjell-Åke in. Så har vi det här ute i Fiskvik. 

I övrigt då.

Mina problem med axlarna är kvar men nu har jag bestämt att rehabträna varannan morgon och dessutom ta med magträning i schemat. Alltså, jag hatar muffinmage! Det har jag nu men den skall bort innan semestern är över. Var så säkra! Jag är en stönig jävel, då det gäller! 

Humle💔

Han finns i mitt hjärta hela tiden, ibland som ett minne på fb där han spelar nåt spratt, "pratar" som han alltid gjorde men också här i huset som då jag skulle duscha en dag och fann hans Humletvål...jag storgrät under hela tiden jag duschade. Och i perioder resten av dagen. 

Humle finns i mitt hjärta, men inte bara i mitt utan också hos husse och hos djuren. Glittra har inte varit sig själv på länge. Inte så konstigt då hennes kompisar Cissan, Klinga. Lummi och sonen Humle försvunnit under kort tid. Hon har varit låg till sinnet, inte varit pigg på lek med Dumle.

Jag tror att hon är lika ledsen över Humles och hans kompisars bortgång som jag.