Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 12 juli 2024

Semestervila...

 Nä men hej där, mina godingar! Nu har ni fått vila från min inlägg bra länge så nu tänkte jag att det är dags igen. Varning; dert KAN bli långt...vet inte ännu, har precis börjat...inser också att det var länge sen jag satt vid datorn, finner knappt rätt tangenter!😂 Och jag som använder datorn i jobbet som rörmokaren använder sitt...äh, skit samma, ni fattar va? 

Jsg har nu haft semester i två veckor. Har jag vilat? Har jag läst en enda av de böcker jag har tagit med från mitt bibliotek? Eller läst utkastet till min vän Karins senaste bok? Har jag sytt nån ny kreation av de tyger jag köpt för flera år sen och tänkt att då jag får semester då skall jag fixa nån ny läcker trasa? 

Svaret är nej rakt av.

Vete tusan vad jag har gjort😕 

Jo, nu vet jag! Jag har rensat och rensat och rensat och rensat OGRÄS! Och då regnet stått som spön i backen har jag hållit mig inomhus och styrt med...ja ni vet, matlagning, tvätt och städning och då regnet upphört har det j-a ogräset dykt upp igen!

Nä, det här låter ju för trist! För vissa kanske, men för oss är det ju livet!

Nåja, att rensa ogräs behöver man inte om man bor i lägenhet men i övrigt då? För mig och Göbben är ett liv i lägenhet eller villaförort helt uteslutet(villaförort har vi ju provat😱) och att bo här ute på landet med allt positivt det innebär såsom lugn och ro, grönska, att se vilda djur inpå husknuten, friheten för både oss och djuren, goda grannar som ger en hjälpande hand då vi "villaförortsskadade" stöter på problem. Och vi ger tillbaka det vi kan och har kunskap om. Som idag då jag svor högt över kranen till utevattnet som bara sprutade åt alla håll från utkastet. Vår granne Kjell-Åke hörde mina svordomar och kom kutandes och frågade vad som var fel. Min göbbe var hos en annan granne och hjälpte honom att lägga tak så då ryckte så klart Kjell-Åke in. Så har vi det här ute i Fiskvik. 

I övrigt då.

Mina problem med axlarna är kvar men nu har jag bestämt att rehabträna varannan morgon och dessutom ta med magträning i schemat. Alltså, jag hatar muffinmage! Det har jag nu men den skall bort innan semestern är över. Var så säkra! Jag är en stönig jävel, då det gäller! 

Humle💔

Han finns i mitt hjärta hela tiden, ibland som ett minne på fb där han spelar nåt spratt, "pratar" som han alltid gjorde men också här i huset som då jag skulle duscha en dag och fann hans Humletvål...jag storgrät under hela tiden jag duschade. Och i perioder resten av dagen. 

Humle finns i mitt hjärta, men inte bara i mitt utan också hos husse och hos djuren. Glittra har inte varit sig själv på länge. Inte så konstigt då hennes kompisar Cissan, Klinga. Lummi och sonen Humle försvunnit under kort tid. Hon har varit låg till sinnet, inte varit pigg på lek med Dumle.

Jag tror att hon är lika ledsen över Humles och hans kompisars bortgång som jag. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar