Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 14 juli 2020

Nu är det gött att leva

Hej där, mina vänner!
Så har jag gått in i andra semesterveckan och regnet det bara öser ner...Än så länge är det okej, jag har massor av inneprojekt att dona med såsom glasmålning, som är min nya stora hobby.
Kladdmaja, det är jag det!
Har alltid gillat att fixa om gamla möbler och att återvinna bruksföremål. Att låta fantasin härja fritt är så spännande! Det kan bli bra, eller katastrof, det vet man aldrig innan, men det mesta går att rädda och göra om.
Innan semestern är slut skall jag ha hunnit måla om våra hallmöbler. Där skall inte fantasin flöda fritt, nä, nån måtta får det va! De skall bli gråmålade med chalkpaint. Ja, ni vet sån där färg där resultatet skall se ut som att man aldrig har målat en möbel förr...

Så har betongsäsongen dragit igång på Fiskvik. Jädrar, som jag har längtat! För att hålla på med detta något kladdiga göra så måste jag ha tillgång till utomhusvatten och hyfsat varmt väder annars fryser mina leder ihop till gråtande, smärtande vandrande pinnar.
Och tänk vilken lucka i molnen det var för nån dag sen. Då jag tyckte att jag fått nog av maskrosrensning via muskelkraft i grusgången utanför stallet och i paddocken så vilade jag upp mig med lite betongarbete. Alltså, de där j-a maskrosorna har nästan tagit död på mig! Nu snackar jag stooooora maskrosblaffor! I grupp om flera.
Men nu är det krig! Visar det sig ett enda litet maskrosblad så kommer jag med gasolbrännaren! Ha, död åt dom!

Vinlådorna är perfekt att återvinna till "betonghållare" för smågrejer.

Här är de stora grejerna.

Tada! Inte så pjåkigt, va?
EN av ankorna fick dock en
hjärnskada och en av rävarna en trubbnos...
Då syndafloden lägger av så skall
jag gräva bort resten av
grässvålen och placera sjöhästen där.
Och växter, såklart!
Eftersom jag aldrig har strumpor i
foppatofflorna så krävs det
ett ordentligt fotbad efter en dag i trädgården.

Det var allt för nu!
Ha det gött, mina godingar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar