Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 12 november 2016

Veggisrecept från en receptmotståndare

Tjolahopp alla ni som har veggisvänner och får värsta ångesten då ni vill bjuda hem dem.
Texpå grillafton
Man tar till majskolvar.
"Det gillar väl alla veggisar...och det är i alla fall inte nåt kött i majs" Ehhhh.....

Jag HATAR grillad majs många års grillpartyn! Och jag är säkert inte ensam. Tänk bara hur kul det är att känna majsen inträngd mellan varenda tand...och tandtråden är såklart slut....
Majs måste vara Guds straff till mänskligheten. Äter man pop corn så fastnar de jäkla skalen BÅDE i halsen och mellan tänderna på en och de kan sitta i flera dar!!!

Ni som känner mig vet hur attans ointresserad jag är av matlagning. (Vad är det för fel på fil och müsli alla dagar i veckan, liksom?)
Men så kommer det tillfällen då man bör ha lite koll på omvärlden och deras önskningar och behov.

Jag kan till exempel tillreda döda djur till maken så han är mycket nöjd. Han är lyrisk varje gång jag gjort nåt av en död styckad älg som smakar gott. Men herreguuuud, det är ju hur enkelt som helst.
KRYDDORNA är svaret!
Utan rätt kryddning smakar ju allting läskpapper.
Eller hur?
Jag har ätit mat under den här veckan som jag fortfarande inte vet vad den smakade...

Så här kommer mitt lilla bidrag till alla som vill ge sina veggiskompisar nåt annat än halvfabrikat och bli en stjärna i kompiskretsen.
Inte värsta trerätters men vanlig mat, helt enkelt.

Nu kommer det!

En påse sån här sojafärs á 18,90 kokas i vatten och salt tillsammans med...
Finns även som små strimlor eller fileér
.en lagom mängd bulgur. Lagom är lika med grötkänsla...eller mer exakt typ.....GAHHHHH
jag hällde ju bara i, ja!! Kanske 1 dl om ni framhärdar för exakt mått. 
.
Bulgur is da shit
Kokas upp och sjuds på svag värme i typ 5 minuter. Man ser hur det sväller, liksom...Ser ut som dödadjursmeten men är helt fri från lidande 

Så blandar men med dessa ingredienser. Vadå? Vill ni ha precisa mått? Men herreguuuud, det kan jag ju inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men......ok då, jag försöker väl.



1 st Finhackad gul lök och 1 st lång sötstark chilifrukt

Blandas med  2 ekologiska ägg,  1-1,5 dl bovetemjöl(vetemjöl går också bra) och en nypa flingsalt.
Blanda, Smeten skall vara fast, om inte, häv i lite mer mjöl.
        Smaka på smeten om den ev behöver ytterligare salt och kryddor. 
Tex riven ingefära.




Stek i rapsolja


Stek några i taget och vänd dem ofta
så de inte bränns(som några av mina gjorde)

Så här många veggisbullar blev det!
Så där ja! Det var väl inte svårt?

Man kan såklart göra biffar istället för bullar och lägga på grillen, men då på en folie. Gärna tillsammans med stora bitar röd paprika penslade med olja. Mycket godare än grillad majs....

Och vill ni briljera riktigt för era veggisvänner så varför inte sno ihop en kålpudding? Fast då byter man ut bovetemjöl till korngryn. 1 paket kostar ca 12 spänn.

Detta var allt från mig vad gäller matlagning på ett tag.

Nu blir det hundprommar i det vackra vädret. Kallt som attan men solen skiner och det är vindstilla.
Gôtt!
I morgon spås det regn...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar