Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 10 augusti 2024

Utan mattor på golven...

 Hej hopp, mina godingar! Förhoppningsvis har ni haft en fin ledighet trots varannandagsväder. För oss med egen brunn välkomnar vi dessa dagar. Tänk så mycket man lär sig av att bo på landet och att inte vara ansluten till kommunalt vatten.

Men...

Man vill ju ändå ha vackert väder med sol och endast små molntussar som seglar förbi på himlen. 

Men en dag då regnet stod som spön i backen så tog jag äntligen tag i den översta boken i min bokhög, De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser, han är en av mina favoritförfattare och han kommer att fortsätta vara det även efter den här boken. 

Ja, det där med att läsa böcker...jag har läst böcker sen jag var liten unge. Ingen av mina föräldrar propsade på att jag skulle läsa, men vår lilla bokhylla var ändå fylld av böcker. Det kan ha berott på att min mamma en gång i tiden jobbat på ett bokförlag och fått en massa böcker. då de lade ner. verksamheten. Där fanns inga barnböcker så jag högg direkt in på Moa Martinsson, Harry Martinsson ,Wilhelm Moberg, Per-Anders Fogelström men även en massa mindre kända författare som jag inte kommer ihåg namnen på.

Men...

Om ni frågar mig om min absolut bästa läsupplevelse så säger jag, Ingen tobak, inget halleluja av Eric Lundqvist. Om missionären Algot Svensson som kommer till Nya Guinea för att frälsa papuafolket till kristendomen. Hans vedermödor för att få dessa "vildar",att skyla sitt underliv med svarta kalsonger istället för penisfodralen som alla män bär som enda plagg är bara en av alla dråligheter i denna fantastiskt underhållande bok. 

Jag har läst massor av fantastiskt bra böcker både före och efter denna berättelse men just den här sitter som ett positivt klister i mitt minne.

Tycker synd om dagens unga som inte har förmågan att uppskatta en historia i skrift och dessutom att till på köpet få ett bildminne, så torftigt att bara titta på färdiga bilder hela tiden...Nä, nu generaliserar jag för visst finns det ungdomar som läser böcker och varje gång jag träffar på en tonåring som söker en specifik bok så blir jag så himla glad! Har jag den inte i bibblan så säger jag att jag beställer den på direkten! Mama mia, ungar som läser!

Här på Fiskvik har tiden haft sin gilla gång med ogräsrensning, reparationer och valpsäkring inför den nya valpen Glimma. En liten brun lappistjej, söt som socker som vi hämtade i mitten av juli. 

Diskussionerna om vi skulle skaffa en ny hund efter att vår finaste Humle fått somna in böljade fram och tillbaka under våren. Vi sörjde och sörjer fortfarande honom, men samtidigt så kändes det som om tomrummet efter honom behövde fyllas, INTE att han skulle ersättas, hell no! Det går inte! Humle var Humle och hans minne finns för alltid hos oss. Men skulle vi ta en omplacering som vi har gjort fyra gånger tidigare och vet utmaningarna ELLER satsa på en valp som kommer att leva ca 15 år? Vi är ju inte lastgamla men blir ju heller inte yngre(vem blir det?😒).

Det fick bli en valp.

Så den 18 juli for vi till Skogsgläntans kennel i Alingsås kommun för att hämta lilla Glimma(Skogsgläntans Wilma). Ett riktigt litet yrväder som varken räds att tampas med store Dumle eller katten Blixten med vassa klorna! Ja, Blixten ja, han får numera gå ut på egen tass för att slippa alltför många överfall av den där bruna odågan Glimma. Då jag ropar, Blixten, vill du gå ut? så kommer han springandes och sätter sig i hyllan på altanen för att få sin gps runt halsen. Sen spatserar han sakta ut, sätter sig på plattgången och tvättar sig, tar ett varv och går sen till sitt favoritställe under altanen, där han kan ligga i timmar. 



Glimma och lekisarna

Vid hans gpspremiär var hans matte hyfsat orolig och stod på altanen med mobilappen öppen för att se var han höll hus, då hon inte är nåt tekniskt snille, ej heller fena på kartbilder så blev hon ytterst fundersam då hon verkade stå på katten! Då hon med egna ögon såg att detta inte var fallet så trillade talgdanken ner att han befann sig UNDER altanen precis under hennes fötter. Ja, jädrar...

Bästa gps:en!

Blixten💖


Ja, livet med valp förändrar livet ganska radikalt så i vårt hus lever vi numera mattlösa och golven har väl aldrig varit så välstädade som efter den 18 juli😄, vi turas om att sova med valpis i gästrummet i källaren, den andra sover i sovrummet med de andra två hundarna, eftersom de väcker henne då de byter sovplats flera gånger under natten. Detta märkte vi ganska raskt de första nätterna då vi sov allihop i gästrummet där det är svalt under värmebölja, det blev inte många timmars sömn för oss då Glimma tyckte att hon sovit färdigt vid 03-tiden...😵😵 

I år har jag också gjutit den allra sista formen i vår plattgång! Nu behövs det bara fogsand...det blir väl nästa semester...


Spänningen stiger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar