Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 16 juni 2020

Tandläkarskoj

Tandläkaren.
Känn på ordet.
Rädsla eller godmodighet?
Hemska minnen av nån Dr Bangladesh som körde sprutan i käften på er utan minsta medlidande eller en tandis med medkänsla och ett bokmärke i högsta hugg då hen bråkat färdigt bland era mjölktänder?

För min del gällde Dr Bangladesh gånger 2 då jag var ung. I min hemort härskade ett äkta par som tandisar.
Att få en spruta upp i gommen utan förklaring och ett kortkommando typ: sitt still! var inte ovanligt.
Jag kan fortfarande känna mina händer svettas mot de galonklädda armstöden😣

Varför har inte jag då tandvårdsrädsla? Har inget svar på detta. 
Jag är inte nåt vidare tuff, har dock en ganska hög smärttröskel då det gäller min överrörlighet men i övrig är jag väl som de flesta. Antar jag.

Idag ringde mobilen 7.24.
Det var Tandsköterska Monica på min tandklinik. Hon hade ett återbud och undrade om jag kunde komma 8.30 och rotfylla min tand? Ja men ÅHHHH, JÄTTEGÄRNA, utbrast jag! Jag hade en bokad tid i morgon 10.00 sen tidigare efter många sorger och bedrövelser under vårens coraonatid.

Alltså, jag hade så kul under de ca 70 minuter jag satt i stolen! 
Skämten haglade; Som då Tandis Gunilla sa: nu kommer det lukta sprit om mig med det är ju som det det skall och syster Monica replikerade att det ju snart är midsommar!!! 
Eller som då coronautbrott dykt upp i Kina i samband med djurmarknader och vi ondgjorde oss över hur Kina kan tillåta dessa. Så kom då den första skrattchocken då syster Monica hävdade att det nog är så att Kina kommer ta över världen snart eftersom hennes mormor haft en åsikt om detta för många år sen. Nu har Syster Monica en gräsmatterobot som trots hur stor area som helst, följer dem i hälarna hela tiden och jag insåg att vår golvrobot Elon gör samma sak inomhus! Kina har helt enkelt spionrobotar!
Det kan tyckas vara dyrt att ha så roligt som jag hade idag, typ 5240 svenska kronor men nu har jag en helt nygjord tand, ett fungernade bett och ett mycket förminskat konto som gör att jag förhoppningsvis kommer att minska i vikt.😁

Om vi inte hörs sååå HA EN FANTASTISK MIDSOMMAR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar