I förrgår låg Coops blaska Mer smak i brevlådan. Jag slängde den nonchalant på matbordet för att vidarebefordra den till återvinningen vid ett senare tillfälle.
Men...
Trots att jag är en receptmotståndare av rang så började fingrarna bläddra av sig själv liksom, och ögonen sen! De bara vältrade sig bland färggranna bilder på maträtter som säkert innehöll minst 25 ingredienser varav hälften inte ingår i min kost, och kommer heller aldrig att göra. Bara som ett exempel, framsidan av tidskriften; Grymt gott med gratäng, jo visst, men hur många av oss gör inte en jäkla gratäng av något slag nästan varje lördag, för fredagen är ju tacodag, eller hur?
Som omväxling kan man skiva istället för strimla, lägga till purjo eller byta mot vitlök, kanske lägga till morötter jämna veckor, kålrot ojämna...För mig kommer alltid en gratäng vara varvade råvaror dränkt i grädde med ost ovanpå.
Fingrarna bläddrar vidare och vad ser ögonen!? Jo, asiatiskt! Nä nu får ni väl ge er fingrar och ögon! Jag avskyr ju ris av alla de slag, suchi😤, tång och alger😤😤, ingefära, wasabi(😤😤), rå fisk(😤😤😤!!!!)
Fingrar, bläddra bort detta otäcka snabbt, för tusan!
Puh!
Sidan 24 bjuder på Smördegssnittar med fetaostkräm och morot. Skulle kunnat vara intressant om det inte känts så onödig med sånt småplåtter. Kanske om man gör om receptet lite grann...hmmmm
Som fd tjocksmock under en tid så är kalorierna en viktig del och då är den fantastiska appen Lifesum perfekt att ha för att få koll på varje livsmedels kalori-och näringsinnehåll. Varför slösa kalorier på ris, pasta, pommes då det finns fantastiskt goda rotfrukter, grönsaker och bönor med mycket färre kalorier men med ett skyhögt näringsinnehåll och som ger mättnad? Jag vill bli mätt och leva länge utan bristsjukdomar. Punkt.
Vidare i blaskan, korvsoppa...Måste det finnas ett recept för det? För mig skitenkelt, man kokar upp vatten med salt, häver i frysta grönsaker, värmer upp, sen kommer ett riksfyllt moment, man skall fräsa korven innan man häver den i soppan!😆 Om detta skall kallas hemlagat vete tusan...
Sen kommer vi till nåt riktigt suspekt, Blomkålskebab!!!! Men ärligt Coop...
Men på sidan 54 ser jag ljuset i tunneln! Barnens bästa grekiska paj är blaskans verkliga superetta! Ett minus för färdigköpt pajdeg,(den kan faktiskt föräldrarna göra tillsammans med barnen) men det är förlåtet då det gäller barn, men annars är receptet utan en massa krusiduller.
Vilken djävulskt listig redaktör de fått tag på som kan lura en sån notorisk matlagningshatare som mig att sitta och kolla matporr! Likt en riktig karlakarl som kollar Biltemakatalogen med dregel i mungipan.
För vet ni, idag har jag skapat ett alldeles eget recept! Och t o m skrivit upp det! Jädrar i dä!
Här kommer det:
Egenodlad pumpa, delad på längden, saltad och lagd i form med köttsidan nedåt. Lite vatten i plåten, Baks i ugnen i 30 min. Låt kallna. |
Koka två skalade morötter, slantade i lagom stora bitar' Gräv ur köttet ur pumpan och ta bort kärnorna. Spara dem till senare.. |
Skiva en bit purjo och vräk ner tillsammans med morötter och pumpa, Låt vputtra en stund och häll sen på cocosmjölken |
Men så märker du att den förra chilin var mesig så du skivar ner en annan rackare och dä händer det grejer! |
Låt mojsa ihop sig och kör sen med mixerstaven. |
Jädra, va gött! |
Mr Ehler Danlos har gjort sig påmind under senare tid och därför har jag fått inse att jag behöver backa tillbaks och vila kroppen. Att just JAG fick den här skiten är ju helt fantastiskt eftersom jag är en stöngris(uttryck av min far som var likadan...) vägrar inse mig besegrad trots att kroppen säger nåt helt annat. Just nu har vi förhandlingar och läget är spänt. Mr Eds har för tillfället ett övertag men jag kommer inte att vika mig i första taget! Skall minsann visa vem som bestämmer, kanske fixa droger som sänker den skitstöveln...För helst vill jag besegra honom utan medicin.
Köksbordet fick rosa rosor |
Vardagsrummet fick röda |
..och matsalsbordet fick också röda |
Tre vovvar fattade ingenting då jag inte for iväg imorse. Dock fann de sig snabbt i den nya ordningen och somnade om efter frukost.
Här ligger de i solskenet, de godingarna med varsitt gnagis |
Näpen Lummi |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar