Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

torsdag 6 april 2023

Vårlik påsk, eller?

Go skärtorsdagskväll på er, mina godingar! Hoppas ni har landat i helgmood och har en härlig ledighet framför er. 

Påsken är för mig den bästa storhelgen. Den är kravlös, man gör den till det man vill, äter jul/påsk/midsommarmat med inslag av kyckling och lamm, man ser fram emot våren och knallar runt i sin trädgård, om man har nån, och blir salig över de spirande vårlökarna.

Om inte...

Ser ni de skalperade
bladen i övre bildkant?

I måndags efter jobbet tog jag mig en promme i vår hage medan våra hundar letade godis (som jag så finurligt slängt omkring mig likt en väderkvarn), och fick en sån otrolig vårfeeling av alla vårlökar som tittade upp både här och där. 

Tisdagens promme gav en helt annan bild...det var tydligt att vi haft fyrbenta besök. Alla vårlökar var skalperade! 

Nu är det krig! 

Eller inte riktigt krig såklart utan mera; nu får ni allt hålla till nån annanstans för jag vill ha mina blommor ifred och om ni inte lyder så kommer det bli jobbigt för er, typ att jag kommer att bomba staket och rabatter med fårull. Vad säger ni om det? 

Har inte fått nån återkoppling så därför...

verkställde jag mitt hot i tisdags! Jag tryckte fast otvättad fårull i vårt färstängsel, typ halva var klar innan jag nästan frös till is och dessutom behövde gå in för ett mycket viktigt uppdrag som alltid sker vid 18.00 i vårt hus. Om man missar den tiden så blir man straffad medelst den stora gnällvalsen och den vill ingen uppleva, jag lovar!

Fårull! 
Men efter att ha tryckt fet och illaluktande fårull i staketet under en lång stund så upptäckte jag en viss lappis med munnen full av fårull likt en mustasch a la Groucho Marx ranta omkring för att busa! Upptäckte snabbt att inkallning på denna hund inte fanns att uppbringa! Han var skitglad och ville busa, tuggade fanatiskt på sin mustasch, han lattjade verkligen med mig likt en 6-åring! Han sover också lika avslappnad som en sån...

Dumle vilar

I denna stund betedde jag mig verkligen som en sån där hundägare i tv-serien "hundar utan hyfs" som jag alltid har dissat som helt ovetande om hur hundar fungerar. Vad gjorde jag, jo, sprang efter Dumle och hojtade med sträng röst; DUMLE, KOM HIT!!!!! Om och om igen. Så klart han inte kom...han var ju busig och då jag kom ångandes så trodde han ju såklart att jag var med i leken. 

Dummatte!

Jojo...så är livet med hundar. De har fullt upp att lära sina tvåbentingar hur de funkar. Dumle håller med💗

Hans bror Humle är däremot ordningsmannen i vår flock. Trots sin litenhet så har han från början satt ribban för Dumle och Dumle lyder honom direkt. 

Humle är hälften så stor men är den som bestämmer
Ja, Humle ja. Vi är ju mycket medvetna om att hans sjukdom kanske tar över trots medicin och då finns inget att göra mer än att...nej, nej, vill inte tänka på det, men måste ändå. 

Jag kallar honom min bästa träningskille eftersom han är så himla lycklig över att träna. Han gör allt jag begär, oavsett svårhetsgrad, viftar glatt på sin hårlösa svans och väntar på att få nya uppdrag. Jag vill verkligen av hela mitt hjärta att han skall må så bra att han kan få vara hos oss tills...jag vet inte när, och det är en så otroligt svår tanke att han kanske inte längre finns hos oss i sommar eller i vinter men kanske också kommer att må så bra att han kommer att vara med oss många år till. Hans sjukdom är oberäknelig men just nu är han här och min absolut bästa vän i livet! 

Vi har samma fantastiska band mellan oss som Vaski och jag hade. Det gör ju också att då det är dags för avsked så blir det så oerhört jobbigt för mig. Men det är ju som det är, livet, ni vet. 

Idag är det skärtorsdag och framför oss sträcker sig en lagom lång ledighet som ger oss en lagom lång vila som ger oss en lagom lång...ja, välj själv. Själv är jag oerhört nöjd med de fem lediga dar jag har och är så innerligt glad över att jag på 90-talet halkade in i skolans värld ifrån affärsvärlden via ett nåja, inte bananskal men ändå inte långt där ifrån. Att ha sin arbetstid uppdelad i terminer är för mig helt perfekt, jag väljer själv om jag vill ta ut semester eller jobba i lugn och ro under loven. Kan inte ha det bättre!


Ha nu en fantastiskt GLAD PÅSK!

Kraaaam på er!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar