Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 5 augusti 2014

Att vara beroende

Nåt jag har tänkt på mer och mer är detta med smartphones. Ja, inte att man tappar bort dem...eller tror att man gjort det, utan att man är BEROENDE av dem.
Jag är INTE beroende av mina(ja, jag har två, vadådå?) smartphone på det sätt som jag ser många andra vara.
Då jag rastar mina hundar möter jag andra hundägare med mobilen i högsta hugg. Mycket obehagligt för mig då de inte har koll på sin hund. Min mobbe ligger i väskan i händelse av olycksfall. Jag känner inget tvång att kolla fb eller nåt annat. Inte heller att ringa nån för att fördriva tiden.
Under samma promenad möter jag ofta flera småbarnsföräldrar, ofta mammor, som kör sina framåtvända vagnar med en liten bebis i, men vad upplever den lille stackar´n? Jo, en värld han/hon inte förstår och skulle behöva få vetskap i, men var är föräldern? Jo, BAKOM bebisen, fullt upp upptagen med att kolla facebook, mejlen eller ringa alla sina vänner! För inte kan man väl bara GÅ UT MED SITT BARN UTAN ATT VARA UPPKOPPLAD!!
Faan, jag spyr nästan då jag ser detta! Men då skulle jag få spy hela tiden....
Och vad är tanken bakom att vända vagnen FRÅN sin förälder? Hallå, barnvagnstillverkare?

Men jag är förfärad över hur man kan vara så himla nonchalant med sina barn!
Och vilka människor kommer de att bli utan det viktigaste som finns, föräldrakontakt? Föräldrar som hellre kollar fb än orkar bry sig med det viktigaste som finns; Ens barn!!!

Jag har stört mig mer och mer på detta MISSBRUK av mobiler eftersom jag dels bor vid en lekplats, dels en gång/cykelväg. Jag ser föräldrar som sitter på sandlådekanten och surfar medan ungen sitter och pockar på uppmärksamhet, eller så står föräldern med mobilen i ena handen medan han/hon gungar sin lille i gungan utan att ha nån som helst kontakt eller koll på barnet. Varför skall man ha barn om man är SÅ ointresserad av dem?

Idag var jag och tränade. Det händer ofta och gärna. Då jag kom in i salen upptäckte jag först en karl som pratade i mobilen under tiden han plockade fram sina redskap! Han hade inte koll på nåt, knuffades och hade sig eftersom han hade fullt upp med sitt samtal. Eftersom jag var tidig så upptäckte jag allt eftersom fler och fler som kom in i salen...MED MOBILEN I HANDEN! 
Men vad f-n!!!
Vem behöver mobilen under tiden man tränar?
Jag vet bara EN person som behöver sin mobil och det är Nils Veslien som är chef på Räddningstjänsten!! Och Endast Han!!!
Då jag efter passet kom in i omklädningsrummet satt en ung tjej och käkade riskakor på bänken precis intill mitt skåp. Hon hade fullt upp med sin mobil och brydde sig inte med att flytta alla sina saker som var utspridda över hela bänken. Jag föste undan sakerna för att själv få plats med min ryggsäck och då tittade hon upp på mig och FNÖS! 
Men hallå, vart är vi på väg?
I hennes värld, och inte bara hennes tyvärr, finns inte utrymme för ödmjukhet, respekt och mänskliga kontakter
Jag är bekymrad.
 MYCKET bekymrad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar