Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 1 februari 2015

Dubbelsöndag, kan det vara så svårt?

Snart är det min födelsedag. Eller snart och snart,...Men mars är väl ganska snart, ändå...
Då önskar jag mig bara en enda sak; TVÅ söndagar i veckan!

För så här är det ju; På fredagen är man utmattad av en hel arbetsvecka. Man äter nåt gott men oerhört snabblagat, sen åker TV-n på och så myser man tillsammans med sin lagvigde i typ en kvart innan man somnar sött i soffan, efter att ha druckit ett glas gott rött(helt bortkastat) så vaknar man bortåt halv tolv med dreglet rinnande i mungipan. Sexigt?

Lördagen i vårt hus brukar börja med att en kissekatt börjar gå omkring på sin matte i ottan. Kelsjuk, som bara den brummar hon så sängen verka skaka. Ger matten kärleksbett i hakan eller örsnibbarna och dreglar lycksaligt. Då är det ytterst svårt att inte börja kela med henne varvid de tre musketörerna, Vaski, Lummi och Klinga genast kommer störtande för en liten gosestund, de också, så där på morgonkröken....Den andra katten ligger i djup sömn på mattes kudde, och brummar.

Denna lördagsmorgon var dock lite olik de andra.
Matten vaknade av tassanden på bottenvåningen. Ja, jag är lättväckt....
Kollade tiden. 06.37.
Hundarna får inte vara på bottenvåningen under natten, så detta måste undersökas. Vid altandörren stod en olycklig Klinga. Hon flåsade, vilket betyder att hon har ont i magen. Matten, iförd morgonrock, foppatofflor på bara fötter, öppnade dörren och så NÄSTA dörr ut till soldäcket, ohhh shit, det hade snöat!
Klinga fick göra det hon behövde och matten hoppades att den kalla avrivningen från snön inte skulle hindra ytterligare någon timme i varma sängen.
Skyndade sig tillbaka och lade sig under täcket.
Då kom Syrran, the cat.....
Allt detta hände under tiden hussen sov sött.

En liten stund fick dock matten sova innan alarmet tjöt i Göbbens mobil. Han skulle iväg på renoveringsäventyr.

Ja, sen började lördagen likna alla andra lördagar. Frukost, kolla VF på datorn...och facebook, såklart. I bakhuvudet började kreativa tankar frodas...Kanske man skulle pyssla lite, eller sy nån trasa? Poff, så förintades tankebubblan av:
STÅHEJET
Städa, tvätta, vika, putsa, plocka, gå hundprommar, skotta snö, åka till återvinningen med skräp, handla, gå hundprommar igen, mat till samma voffs, börja med middagen till oss tvåbentingar, för där kom ju Gubben hem..och det där pysslet kan gå och hänga sig för nu är klockan 18.00 och kreativiteten lyser med nu sin frånvaro.

Så kommer söndagen.
Allt är fixat under den hektiska lördagen. Man har inget framför sig mer än att softa. Så...det gör man. De där kreativa tankarna dyker upp och TJILLEVIPP så är man igång!

Idag har jag äntligen gjort ett besök i Ateljé Ahlborg Lindebergs lilla vrå. En trasa har tagit form och hänger nu på galge för att i sinom tid(nästa söndag) bli färdig.
Mina sparade glasburkar har fått innehåll OCH blivit pimpade med lämpliga namn och bilder.



Men om jag hade haft en söndag till, istället för den förhatliga måndagen, som står i farstun, så hade jag kunnat få färdigt min trasa, pimpat ALLA mina glasburkar och fyllt dem med lämpligt innehåll. Och kanske kunnat släppa lös alla andra kreativa tankar som titt som tätt hotar att spränga min skalle...

Men innan detta kan ordnas....så

Vik hädan nu, kreativa tankar, för nu är det snart måndag. Jag vill vara i fred! Hör ni det!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar