Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 25 augusti 2015

Vi har börjat samla på vattenläckor

Nu har en vecka gått sen vårt möte med Den Store Inspektören. Ni vet han som sa att arbetet kunde börja i stort sett direkt...." I stort sett direkt" verkar vara ett mycket vitt begrepp för denne man. För mig är DIREKT, NU MED EN GÅNG och I STORT SETT, typ IMORGON. Möjligtvis övermorgon, om nu nån spik skulle vara svår att finna....

Efter att inget skedde med vårt hus och ingen Byggare Bob ringde och berättade resultatet av fuktmätningen, så lyfte jag efter några dar luren till Inspektören och frågade vad som sinkade arbetet. Jag fick ett  överraskande avmätt svar att vi skulle ta alla såna frågor med Bobsingen. Hur då, då han inte svarar i telefonen? Eller ringer upp sina missade samtal....Gubben har ringt ett flertal gånger utan svar, förutom en gång då Mr Bobs son svarade!! Han skulle minsann hälsa pappsen att ringa upp så snart det viktiga mötet var över.. 
Måste ha glömt det...
Eller så är det ett maratonmöte som pågår än....
Samtalet skedde förra torsdagen....

I vårt hushåll råder den mest kaotiska röra!! Jag har snart slagit sönder alla dricksglas. Att handdiska i den minsta lilla diskho är ett vågspel varje gång. klonk, så har nåt gått sönder. 
Ibland orkar jag inte krångla med att koka varmvatten i vattenkokaren, fylla på kallt vatten som rinner i slowmotion ur kranen för att sen slaska över hela den lilla, lilla diskbänken i husvagnen, utan tar med allt och diskar i en balja i badrummet på övervåningen. 
Det funkar fint att slå sönder saker på det sättet också.

Idag regnade det då jag kom hem. En stor jäkla rackabajsarskur! 
Fann inte min regnjacka på den provisoriska kroken i huset så jag skyndade mig till husvagnen för att kolla om den fanns där. Det gjorde den ICKE, men däremot fann jag en stor pöl mitt i sängen! VAAA?
Kollade uppåt och se där; Det läckte från takluckan. Gälarna börjar väl snart att växa ut på oss.
Undrar om detta beror på att vi är födda i vattentecken båda två, jag fisk och Gubben kräfta?

Nu är jag trött på vårt originella sätt att leva! Vill vakna upp och POFF så var allt en mardröm. 

Ok, vi fattar. Att vi egentligen inte skall klaga. Det finns människor som aldrig har vatten eller ens tak över huvudet. Men tyvärr mildrar det inte vår situation. 
Vi har provat på att inte ha vatten i tre veckor, mer än i dunkar. Duschat och tvättat på jobbet.  inte lagat mat som vanligt folk sen i somras. Vi har blivit stamgäster i salladsbaren på Coop och ICA. Och vår lokala pizzeria. 
Vill aldrig mer ha en falafelrulle!! 

Nu sitter jag i vårt provisoriska TV-rum. I tvåsitssoffan från vardagsrummet. Klinga ligger hoprullad bredvid. Det brukar hon. Husse får då sitta på en trästol bredvid. 
Klinga och Skrållan är de av våra husdjur som klarat detta kaos bäst. Jag var väldigt orolig för Skrållan eftersom hon varit känslig förr, men det har gått över förväntan. Däremot har Syrran visat stresstendenser för att inte tala om Lummi. Hon har det jättejobbigt! Skäller på allt och alla, även då inget finns att skälla på. Vaski är heller inte sig själv. Han vill gärna skälla. Vankar omkring som en osalig ande och gnäller.

Blev förut så trött på allt spring så jag hämtade in kaffebryggaren från husvagnen. Den har nu fått en ny plats.
Bredvid symaskinen. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar