Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 15 augusti 2015

Zlatan och jag

Drömde en natt om Zlatan. Ja, ni läser rätt! För att vara jag så var det otroligt märkligt, men så var det. Jag som inte är ett spår intresserad av fotboll. Har FORTFARANDE inte fattat vad offside är trots flertalet förklaringar av min make. Han ser på mig med en något uppgiven min då jag frågar....och frågar, men aldrig fattar. Jag skulle kanske fatta om gubbarna STOD STILL I OFFSIDELÄGET, men jag är inte säker....
Nä, förresten, jag tar tillbaka lite grann. Jag kan uppleva ett nöje i att se en korpfotbollsmatch där män i medelåldern, efter ett antal år UTANFÖR fotbollsplanen, släpps lösa ute på Skutberget.
Med lagom stor kalaskula äntrar de gräsplanen och jädrar så mycket de vill spela fotboll! Då de ser bollen får de en galen blick. Men så blåses spelet igång....Hjärnan vill, men kroppen...den attans kroppen, skriker VAD HÅLLER DU PÅ MED?
Jag är medveten om att det inte SPELET som roar mig utan hur det genomförs. Nej, inte lyteskomik...men nästan. Jag har ju en karriär inom Korpen i bakgrunden...

Nåja, nu till drömmen.
Jag och Zlatan var alltså bästa vänner. Så mycket vänner att jag kunde gå in i omklädningsrummet. Jajjamensan!
Så en dag, då jag satt på en bänk i omklädningsrummet och vi snackade positioner, taktik, kontroll etc så sa han; Jag har lungcancer och måste sluta med fotbollen NU direkt. Detta är sista gången jag är här i omklädningsrummet!
VAAAAA? Sa jag.
Jo, så är det sa han. Jag måste sluta nu och dessutom får vi inte skaffa fler barn för då stiger cancern högre upp i min kropp.
VAAAAA? sa jag.
Jo, så är det sa han. Nu har vi fem barn och om vi skaffar ett till så har cancern kommit upp till hakan på mig och då kan man inget göra.

Undrar hur min hjärna mår i dessa tider...Kan möglet ha slagit rot i mitt hövve eller är jag bara allmänt eljest i huvudet?
Ja, det finns mycket här i världen som man kan undra över, stort som smått.

PS: Zlatans tatueringar på rumpan var riktigt snygga. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar