Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

måndag 9 november 2015

Fyra månader senare...

Så börjar vårt nya liv i huset så sakta ta form. Gubben har jobbat nåt helt otroligt då inget hänt från vår alldeles egna Byggare Bob. Då hantverkarna äntligen dykt upp har han jobbat sida vid sida med hantverkarna för att skynda på arbetet. 
Det enda som återstår nu är att få varmvattenberedaren inkopplad och den provisoriska borttagen, dessutom skall elen kopplas in i badrummet. Gubben, som var ledig hela förra veckan för att arbeta med huset, väntade förgäves på rörmokare och elektriker. 
Men varför skulle vi helt plötsligt få flyt efter denna mardrömsperiod? 
Sååå nära målet men ändå inte. 
En vägg kvar att spackla, måla och tapetsera pga att varmvattenberedaren sitter på väggen och vår egen står på golvet och väntar på att installeras.
Själv har jag försökt göra så gott jag kunnat med mindre tunga saker såsom att måla om möbler, plocka undan och slänga skräp. Och såklart vallat hundar, fixat med mat, försökt hålla rent omkring oss. Kroppen har sagt tack och adjö för länge sen men något kan jag alltid göra, om inte annat genom ren stönighet.

Så det blir ett tag till med vatten i dunk. Men det gör inget, att kunna diska i köket, i balja, med varmvatten från vattenkokaren är ett himmelrike jämfört med att göra det i badrummet på övervåningen, i balja på golvet. 

I helgen lagade vi mat PÅ RIKTIGT för första gången sen i somras! Jag som egentligen tycker det är trist att laga mat njöt i fulla drag. Och sen satt vi vid matbordet och åt! I köket!
Ja, jädrar i dä!

Och det blir bra, fantastiskt bra! Grovtvättstugan är en dröm. Fast den inte ens är färdig. 
Om det finns nåt positivt med denna vattenläcka så är det väl att vi fick designa vår tvättstuga som vi ville ha den. 
Och att vi fick behålla vårt vardagsrum, förutom golvet. Förhoppningsvis får vi braskaminen installerad snart. Om inte, så tar väl Gubben tag i saken...Igen.

Fast vi är trötta, väldigt trötta.

Ingen av oss har ens tänkt tanken att orka ta hand om våra kroppar på bästa sätt under hela denna tid. Varken ätit rätt eller tränat. Vi har bara försökt orka med dagen. 
Men snart så kommer vi till träningsmeckat! Uhhh, som vi längtar! 

Och våra djur sen! Lilla Skrållan som jag varit så orolig för. Hon har inte visat minsta oro. Kanske har det att göra med att jag skaffat två Feliway och specialfodret Calm...
Syrran är som vanligt, knäpp och gosig.
Vovvarna verkar tänka som vi; åhhh, äntligen!

Lite bilder vill ni väl se:



Nu är det som vanligt igen.Skrållan sitter
på bordet och väntar på mat.

Hallen från köket

Hallen

Garderober i tvättstugan. uhh, så bra!

Novemberkaktusarna blommar, men inte så rikligt som de brukar.
De har ju ingen braskamin att värma sig vid....än.

Piffade en trist lampskärm i guld och svart metall.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar