Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

torsdag 29 oktober 2020

Höstlov

Så lider veckan mot sitt slut och tänk så mycket jag har fått gjort! Känner mig verkligen i fas inför nästa vecka då lärare och elever kommer tillbaks.

Våra ungar har haft tråkigt och avreagerat sig på skolans möbler....Varför? Vem vet? Inte dei alla fall...


                                               
Idag fick jag lite feeling och fixade till soffan så gott det gick med hjälp av skumgummidynan till en oanvänd kattbädd och resttyg från slöjden. Får se hur länge det håller...




I morgon jobbar jag hemifrån med en massa beställningar och min som alltid ömma tå; biblioteket. Skall läsa en hel hög med ungdomsböcker, märka upp dem med ryggsignaler för ämne, plasta in dem och till sist registrera dem i biblioteksprogrammet. 


I veckan såg jag i facebookflödet ett inlägg om att köpa vackra muggar designade av bästa Petra Nyman i samarbete med Bröstcancerföreningen, Värmland. Jag nappade direkt! Att kunna gynna ett bra ändamål via nåt vackert är verkligen en vin-vin situation! Muggarna överträffade verkligen bilderna! Jag, som har svårt med såna där stora baljor som rymmer bort emot en halv liter dryck blev sååå himla lycklig då jag öppnade paketet och såg den perfekta storleken på muggarna. 


Efter jobbet fanns det en liten lucka och bästa Inger-hundarnas förstamatte kom på visit. Vi hann med en fikastund innan det bar iväg till vetten med Lummi och Humle. Lummi har en envis och jobbig hosta som stört både hennes och vår nattsömn under några veckor och Humle skulle kolla sina vita blodkroppar inför medicinbyte. Inger tog hand om Lummi och jag om Humle. Undrar hur många hundägare som har en sån fantastisk uppfödare och inte att förglömma VÄN som vi har? Fick en burk hemmagjord(säger man så?) honung av henne. Nu kommer det honungsgrillade att stiga i vårt hem.

Lummipummi, vår goa
gammeltant, ehhh förlåt Lummi,
menar såklart äldre dam💓

Humle, vår stora oro och glada tokstolle!
Har aldrig förstått att han är sjuk i magen utan
glatt snott kattmat, gnagisar, kottar, gräs, kattbajs...
och ett oändligt antal okända smakupplevelser från 
skog och mark.


Då man kommer in på Hammarö smådjursklinik med Humle så hojtas det; Men hej Humle! från alla håll.
 Hans besök har ju varit täta ända sen han var liten valp med svåra magproblem och viktbortfall så han han har blivit något av en kändis först på Ulvsby smådjursklinik och senare på Hammarö smådjursklinik dit drygt halva styrkan från Ulvsby följde med vid öppnande i våras. Förhoppningsvis kommer våra besök att minska i framtiden då Humle fått ny medicin utan så många biverkningar som cortisonet gett. Lummis hosta är inte heller av svår art utan en bronkit som hon fått medicin emot. Och jag som var redo för värsta tunga beskedet. Tänk att man alltid skall ta ut det värsta! 

För två veckor sen fick vi ta adjö av vår kära kollega Camilla, som har tagit tag i sina drömmar och sökt och kommit in på en konditorutbildning. Sorgligt var det att ta adjö av henne samtidigt som man ville önska henne lycka till!

Sååå...
Kom då dagen då vi blev medvetna om att vårt energiknippe, fantastiska vän och medarbetare Jenny gjorde sin sista dag hos oss! Men på riktigt, som hon brukar säga!

Jenny som drottning av böbbelköpp!
Tyvärr kunde inte Camilla vara med i
vår böbbelfest. 


Att sakna nån på riktigt har fått ett helt nytt ansikte för oss och den som kommer ersätta henne får inget lätt jobb. Vill INTE byta med den stackar´n..

Två fina medarbetare på två veckor är verkligen för mycket! Vi tänker att de bara är på en liten utflykt...

Det där med att fina medarbetare går vidare i livet på andra arbetsplatser blir värre och värre för varje år. Om inte alltför många år kommer jag att gå i pension. Hoppas att NÅN kommer att sakna mig då...

Men hör ni, till helgen kommer den där förhatliga Halloween samtidigt med alla helgons dag. Jag kommer att hedra mina hädangångna föräldrar, mitt lilla barnbarn Filip och min dotters farfar med en tanke och ett ljus för var och en av dem här hemma och på gravarna. Halloween fär hålla till nån annan stans!

Mys i höstmörkret mina godingar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar