Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 7 november 2020

Allt möjligt

Hur har ni det i höstmörkret, mina kära vänner? Jag har tidigare inte känt av tidsomställningen så himla mycket men nu känns det verkligen i hela kroppen. Att inte hinna hem innan mörkret faller är ruttet jobbigt! Jag vägrar erkänna att åldern tar ut sin rätt för om jag hinner hem innan mörkret infaller så har jag hur mycket energi som helst. Dret med denna tidsomställningen, hävdar jag.

I förrgår hade jag och min tandläkare en sammankomst. Efter en rotfyllning i maj så har det känts konstigt, som ett obehagligt och t o m ont tryck i tandköttet över tanden. Inte jätteont men irriterande. En kula har också oroat mig. Vid koll visade det sig finnas en rotbit kvar med inflammation och varbildning som följd. Varet fanns i kulan.
Så kom dagen då den skulle avlägsnas. Tänkte att detta är väl inga problem. Har ingen tandläkarskräck.
Men...
Inför ingreppet lade hon värsta groteska dunderdrogen. Det var jag verkligen inte medveten om då, men igår kväll var jag en slagen hjälte. Vänstra sidan av ansiktet var bedövat, det var snett och huvudet värkte. I morse hade jag fortfarande tandläkarsmak i munnen...
Lunchen idag blev ytterst liten då den var hyfsat svårtuggad. Kanske bör sojastrimlor inte värmas upp och underhållas under för lång tid...

Tänk så rogivande det är att sitta och tomglo på småfåglarna vid matstationen utanför fönstret en lördagsförmiddag. Nyss fick den besök av en hackspettshona. Visst är hon vacker?


Förra helgen var det ju alla helgonsdag och jag och dottern var för att tända ljus på gravarna till våra kära avlidna.
Insåg då att det inte är långt kvar till jul! Och jag som tänkt vara ute i tid med alla julklappar! Nu är det ju inte första gången jag har tänkt samma sak...men i september hade jag stora förhoppningar om att klara av alla inköp innan deadline 23/12. 
Den här julen kommer dock att bli coronajul dvs ingen julfrukost hos oss med alla våra barn och barnbarn. Om alla är friska så har vi julfrukost hos min bonusdotter och hennes familj. Ja, jösses, så denna corona ställer till med våra traditioner! 
Snart fyller mitt andra barnbarn 2 år och där gäller samma coronaläge. Kalas är inte möjligt. Tror nog inte att hon är medveten om tidernas tillstånd, som 2-åring är man lyckligt ovetande om det mesta av livets baksidor. 

Men...
Där for Göbben iväg på eftersök! Strax efter det första samtalet kom nästa från en annan kommun! Där hade kontaktmannen ringt alla sina eftersöksjägare men de hade inte tid?!?!?! 
Då finns det en man på Fiskvik 210 som känner ett samhällsansvar för att viltet inte skall lida i onödan. Han kan åka över halva Värmland för att avsluta ett lidande eller avsluta med ett friande av viltet.
Det är min Gubbe det, men jag är rädd att han kör slut på sig😧
Det bästa vore om folk kunde låta bli att köra på en massa vilda djur och istället hålla hastighet, kolla höger-vänster inte bara i vägkanten utan även i skogskanten och uppmärksamma varningsskyltarna vid vägkanten! 
Då skulle vi kunna ha en fin lördagskväll utan avbrott.

Klockan är nu 17.53 och på tv-n visas Helgmålsbön. Har ALDRIG sett detta förut men nu har inslaget stått på eftersom jag sitter här och bloggar men vet ni, det var ju fantastiskt rogivande med en kvinnlig präst som berättade en historia som berörde mig oerhört. Ingen predikan. Jag, som ateist är mycket förvirrad över min egen upplevelse...

Nä, nu måste jag ändå visa mitt ljuslykteinferno! Jag är ju en värmeljusberoende person och har nu insett att det inte är farligt för hälsan utan tvärtom. Sååå nu har jag utökat placeringarna av ljuslyktor, inte bara inomhus utan även på altanen. 

Den där ljuslyktan är 
oerhört viktig för oss då 
det var den vi fick av vår
fastighetsmäklare då
försäljningen av vårt fd hus var klart!

Återbruk av burkar

Miolyktor och ljusstake från 
Solareturen

Dessa små mässinggrottor ligger mig varmt om hjärtat!
De var julklapp från vår förra chef!


Ja, här kommer min BetongBarbie igen!

Här fick jag allt med flera ljuslyktor på samma bild!
På väggen en present från min bonusdotter, den är mycket
uppskattad kan jag lova💓

                                                                 Ett verkligt fynd från Gengåvan.
Älskar den!

Tyckte det var väldigt mörkt
vid köksfönstret. Och tänk,
så lägligt fann jag några ljuslyktor i ett skåp. Inte skulle
 de väl behöva stå där alldeles
oanvända...😉

Ohhh, nu kom min Gubbe hem igen! Han har avslutat ett stackars rådjurs lidande😢 Nu kanske vi kan få en fortsatt lugn lördagskväll.

Från mig till er; Ha en fantastiskt fin fortsatt helg och tänk på att hålla avstånd!

Kraaaam på er!💓💓💓💓




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar