Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 12 augusti 2018

Min man, Ziggy Stardust

En morgon för en tid sen då jag och Gubben satt vid köksbordet så märkte jag ett sällsamt skimmer i hans skäggstubb. Gnuggade mig i ögonen ifall jag mot förmodan hade nåt sömngrus kvar som kunde spela synen ett spratt men icke, han glittrade så fint framför mig så jag var tvungen att fråga om det var så att han börjat använda makeup på äldre dar. Han tittade emellertid oförstående på mig och gick sen och kollade fejjan i spegeln och jovisst, lite här och där glittrade det så vackert! 

Detta, hans glittrande har varit en ständig källa till glädje-för mig, kanske mindre för honom, men han har bedyrat att han inte har nån tanke på att bli dragartist utan glittret måste hamna i hans nuna på nåt för honom okänt sätt. Jag har dock påmint honom om att han haft en glitterperiod tidigare men detta har han skyllt på sin vid den tiden tonåriga dotter. Då kunde det hända att han kom till jobbet med babyblått glitter i ansiktet...

Detta glittermysterium har varit ett diskussionsämne under en längre tid och vi trodde för ett tag sen att vi kommit på lösningen.
 Under nån av mina pysselorgier piffade jag glasburkar med glitterlim som förvaring av bomullsbollar och tops. Såklart var det därifrån han fått sin makeup!
 I och för sig så har aldrig JAG fått nåt glitter i ansiktet då jag öppnat burkarna men jag har väl haft tur...eller otur, beror på hur man ser det.
Att han inte har glittrat i grönt eller blått är ju också nåt att fundera över...
Sen vi kom på denna geniala lösning har han ytterst försiktigt tagit i burkarna ty han vill med bestämdhet avsluta sin period som androgyn. 


  
Igår märkte jag att han hade glitter i nacken! Hur är det möjligt att lyckas ta på precis FEL ställe på burkarna, dvs på mönstret, om man vet att man därefter kommer att tindra som en julgran? 
Han hävdade dock att han ICKE tallat på burkarna över huvud taget under hela dagen. 
Så var vi tillbaka på ruta ett. 

Hmmmm......

Så kom det sig att jag fick städdille idag. Ett stort ett! Jag dammsög golven, sofforna och k u d d a r n a i TV-soffan....
En av kuddarna var misstänkt oglittrig jämfört med den andra. 
Att se på TV liggandes i soffan är min mans största avslappning. Om inte platsen är upptagen av en hund så är det den vänstra delen som är hans favoritplats. Där ligger kuddarna som egentligen är julkuddar men som jag glömde eller inte orkade ta bort i julas. 

Kolla kudden till vänster, nästan glitterfri
Jag behöver nog inte vara rädd att min käre make börjar låna av mitt ack så magra sminkförråd, men om han nu skulle ha funderingar åt transvestithållet så får han baske mig köpa sitt eget läppstift!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar