Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 9 februari 2019

Glittras fästman...och lite till

Gokväll. gänget!

På fredagen är det ju brukligt att gemene man varvar ner, tar en bira eller ett glas vin efter jobbet. Eller två. Nåt man kan längta efter.

Igår var jag långt ifrån denna traditionella fredagstradition...
Med en höglöpande fodertik i huset var det dags för lite pankypank med en stilig fästman direkt efter jobbet.
Ja ha ja..som den amatör jag ändå är så for jag iväg till Kil med en hund i bagaget för en träff med en välvald fästman. Jösses, så ovant för mig! Som tur var så hade jag proffshjälp av Camilla från Lappizaros kennel. Bästa, goaste människan, alltså!
Efter många om och men så fick daten ske på Mon i Kil. Glittra verkade vara mest bussjuk och den sugne killen högg i sten. Vi planerade därför en ny date.
Hemresan gick därefter i moll. Ett dunkande ljud i min bil gjorde resan kort efter bara några minuter.
Är det nåt som gör mig heeeeelt knäckt så är det bilkrångel! Jag gick ur bilen och upptäckte en stor mojäng hängande i bakänden på bilen.
Gjorde därför som jag gjort de senaste 22 åren, ringde mitt för eviga helpcenter, dvs min man och fick bästa supporten. Själv hade han enligt fredagstraditionen tagit den obligatoriska ölen och var därmed utom handräckning för mig. Men som den gode make jag har så fixade han hjälp via sitt jobb och huxflux så kom en glad killeoch klippte av en sladd eller nåt sånt där mansjobb och så kunde jag fara hem utan större problem förutom mycket stela axlar och med ett krampaktigt tag i ratten.

Jag tror inte att jag väckte SÅ himla många då jag svängde in på vår gata vid 21.30....

Idag har jag för säkerhetsskull låtit bilen stå. Vill inte uppleva samma äventyrligheter igen. Får väl betala en massa pengar till vår bildoktor Mats igen...

Fick ringa dateproffset Camilla och planera om. Hon räddade daten mellan de kära tu och efter att våra fötter frusit till is så behagade de kära tu att liksom komma till..om ni förstår..

Under dagen har Gubben och jag också hunnit flytta kartonger till nya huset, kastat en massa skräp, gjort inköp, rastat bajsnödiga hundar och packat nya kartonger.

Som den frusna människa jag är så tände jag en brasa direkt jag kom hem.
Efter en stund så äntrade maken hemmet och hamnade vid brasan...
Nu hör jag snarkningar från min käre make efter att vi äntligen fått lite mat i magen.
Vet inte om jag vill väcka honom...
Han har nämligen förmedlat en önskan om att vilja se mello...

Kraaaaam på er, mina godingar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar