Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 15 november 2019

Fredagsmiddag....

Alltså, det där med vad man skall äta på fredagskvällen är inget lätt beslut. Av alla svåra beslut man behöver ta i livet så är detta bland det svåraste, eventuellt kan det finnas nåt lite viktigare...till exempel att köra åt höger ut i en rondell eller att springa ut då det brinner, men annars så...

Jag tror vi har ätit samma fredagsmeny i ett halvår, eventuellt finns nåt undantag men det kommer jag i så fall inte ihåg.

Jag och Göbben har fått ett favoritprogram, Halv åtta hos mig. Vi sitter bänkade redan vi 19-tiden för att vara säkra på att inte missa det!
Bara för nåt år sen drog jag på munnen åt folk som såg på detta program och hade ingen som helst lust att kolla då random personer lagade mat åt varann. Vem har tid att kolla på TV redan 19.30, tänkte jag.
Det är väl aldrig för sent att ändra sig?
Igår var det en alldeles särskilt fin middag som presenterades och jag blev riktigt sugen på att göra en riktig 3-rätters som till ikväll.
Alltså inte ugnstekta potatisklyftor och morötter, vaxbönor, kött till Göbben och veggis till mig och nån kall majjosås.
Har funderat halva dan på vad jag skall köpa. Sen insåg jag att vi faktiskt har en hel frys full av kött i källaren och ingredienser till massor av rätter i frysen i köket! Behövde alltså inte göra några inköp alls mer än att införskaffa dryck...dvs vin.

Kom hem, rastade 2 hundar, plockade fram Göbbens kött ur frysen, busade med 2 hundar, släppte ut katten, tände 45 ljuslyktor och satte mig med datorn för att vänta in käre Göbben och 2 voffs.
Då ringde han och meddelade följande: Jag har fått TVÅ eftersök så jag kommer hem och byter om och hämtar bössan!

Tar mig väl en smörgås om jag blir hungrig...

Ha en härlig fredagskväll och ät nåt riktigt gott!
Varför inte ugnstekt potatis och morötter, kött/veggis, vaxbönor med kall majjosås?

Kraaaaam på er!

PS. Ni HAR väl bytt till vinterdäck?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar