Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 11 januari 2020

Hostar som faan...

Nu ni, göbber å kärringer så är tanta öppe på fötter igen! Hostar som f-n men har alla revben hela, än så länge...
Torsdag eftermiddag återvände jag från de levande döda och kunde värma mig lite mat. Fryst paj, jammi...
Om än med viss möda, kan tilläggas...men vi kvinnor har ju inbyggt i generna att om man kan man stå på benen så är man frisk och kan hugga i med både det ena och det andra. 
Så...
Jag valde att ta bort resterande julsaker minus julgranen. 
Bestämde att julgardinerna skulle ner. Ok, men vilka skulle ersätta dem? Hmmm... 
Kollade gardinförrådet och fann mina favvisar från Abborrvägen. Passade ju INTE nu! Hade ju värsta stora fönstren där. Men skam den som ger sig! Klippte och sydde lite och TADA så hade jag gardiner till fyra fönster.
På Abborrvägen hade vi ju även ett trappfönster där jag alltid hade en liten kappa. Kappan till dessa gardiner blev idag en duk till matsalsbordet. Tur man inte är överklass...

Med lite klipp och tråckel så blev
det gardiner till 2 fönster

Tycker det blev fint, jag!

TV-rumsgardinerna från Abborrvägen

På tal om Abborrvägen. Min Göbbe hade en mardröm härom natten. Vi hade tydligen problem med taket på vårt nuvarande hus så han tröttnade och bestämde att vi skulle flytta tillbaka till Abborrvägen. Han satte sig genomsvettig upp i sängen!!
Jag har ju haft mina drömmar jag...där jag smugit omkring och rättat till i trädgården, lurat mig inomhus då endast barnen varit hemma för att kolla runt, sen blivit upptäckt av husets ägare och fått utstå värsta utskällningen och handgripligen blivit utslängd. 
Såna drömmar har jag haft från andra boenden där jag inte trivts. Undrar varför det är så?
Undrar om han drömde samma dröm igår natt? Han gick upp och lade sig före mig, jag ville se vidare på favoritserien The Crown. Då jag kom upp så drog han de värsta timmerstockar jag nånsin hört!!
Jädrar i min låda, alltså!
Jag försökte somna, puttade lite på honom, försökte somna, puttade igen, ingen reaktion, puttade typ hårt med knytnäven men nää, ingen reaktion. 
DÅ fick jag den lysande idén att spela in honom! Bra va?
Lade mobilen mellan våra kuddar och satte på inspelning. Dagen därpå varnade mobilen att lagringsutrymmet var fullt....tihi
Nu har jag inspelningen som utpressningsobjekt😉Om han tabbar sig så kan det eventuellt hamna en snarkfilm på fejjan...😆

Alltså. jag har blivit tjock. Inte biggestlosertjock men så tjock att mina kläder inte passar. Jodå, det gör de väl, men då hamnar en flottyrring över byxlinningen som inte är till min fördel så att säga...har ALLTID HATAT BILRINGAR JUH!
 Detta hände ju inte över en natt direkt utan har smugit sig på under mina "träningsfria" år. Jag, som tränat hela mitt vuxna liv, ibland alldeles för mycket, men för det mesta sunt och bra, hur kunde detta hända mig?😯
Jo, det skall jag berätta; Då man inte får ihop livspusslet så blir inget kul tillslut. Efter långa överläggningar med mig själv så insåg jag att träningen på mitt träningsmecka fick strykas om jag skulle få ro i själen. Inget lätt val, kan jag intyga! KMTI hade ju varit mitt andra hem sen deras start på Kolvgatan på 80-talet. Hela mitt sociala liv fanns där! Och då jag träffade min älskade Göbbe så blev vi två att ha kul på alla deras pass. Vi hade sååå himla kul under dessa år! Fick träningsvänner, vi tjoade och tjimmade på passen, instruktörerna var med på noterna, vi hade en sån otroligt go kommunikation under passen! Såååå kul!

Men var sak har sin tid. Vi gjorde ett pass på Kilene och den där familjära känslan kändes direkt, den där som fanns på Kolvgatan. Så bröt jag tån....
Sen blev det flytt. Äntligen! Jag har kört ett pass från en app. Har funkat hyfsat men skadar mig sååå himla lätt.
Igår, efter långa överläggningar med mig själv om jag skulle orka, så for jag till Ilanda och det nya träningsstället Hälsohuset. Fick en genomgång av bästa Mariette, inte helt okänd för mig, kan tilläggas. Även hennes kollega Elin är inte helt okänd för mig...Äsch, jag skall inte hålla er på halster; de är arbetskamrater till mig! Jag fick en sån däringa gratisbiljett också, jädrar i dä! Men åååh så jag längtar efter att få börja tälja bort min vaddering! Saknar den där känslan av att ha tagit ut mig till max...för att känna mig pigg efter att ha duschat. 
då vi 
Då vi flyttade in i vårt drömhus så hade vi ingen brådska med att göra om även om inte alla färger var våra favoriter. Vi var så himla nöjda att få detta himmelrike till vårt eget!
Inget ont om de som valt denna
tapet men den är inte i vår smak
Vår favorittapet som vi hade i hallen på Abborrvägen finns inte längre i lager så vi har fått tänka om och NU har vi kommit på hur vår hall skall förvandlas! 
Så kolla noga på denna tapet för den kommer aldrig att synas i den här bloggen igen.

Vår senaste favorit på Netflix har varit The Crown. En otroligt välspelad historia om släkten Winstor, från tiden då Drottning Elisabeth började regera. Så himla intressant och välspelad. Skådespelare som inte bara varit porträttlika utan också varit otroligt duktiga skådespelare.
Så hände det sig i går kväll, då det gick över till ett nytt avsnitt att de hade bytt ut alla skådespelarna!
Men herreguuud!
Skitdåliga aktörer! Finns inget mer att tillägga!

Vet ni, jag har hållit mig från att hosta under hela blogginlägget... men nu orkar jag inte hålla mig längre så....host, host, host..
Kram.....host, host, host





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar