Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 28 april 2020

Då Lindebergskan kokade över

Fick åka hem från jobbet i förmiddags eftersom jag började bli tät i bröstet och stickig i halsen. KAN vara allergi, högst troligt, men jag ville inte ta några risker så jag vände Forden mot hemmet.

Oturligt nog hade jag en optikertid som jag verkligen skulle velat ha haft gjord men som jag var tvungen att boka om. Sagt och gjort, jag ringde upp Glasögonmagasinet och hamnade i telefonkö. Som vanligt. Det är oerhört svårt att komma i kontakt med dem via telefon.
Efter några uppringningar fick jag äntligen tala med en personal. Jag fick fram mitt ärende och frågade samtidigt om det var möjligt att få beställa en lins innan ny bokad tid eftersom den ena av mitt sista par fått en skada. Biträdet, som var en trevlig person, förkunnade att hon inte kunde avgöra detta men hon skulle hämta en av optikerna. Det förstod jag, självklart.
Efter en stund kom då denna optiker och ett samtal tog sin början som jag sent skall glömma. På min fråga, som enkelt kunnat besvaras med ja eller nej fick jag utstå ett regelrätt förhör varför jag hade linser kvar då jag inte varit på undersökning på JÄTTELÄNGE.
Först blev jag så ställd att jag stammande började förklara att jag varvat med mina proggressiva glasögon tills bågen gått sönder för en tid sen. Därav hade linserna räckt längre än vanligt. Det var bara det att bågen inte gått att laga, enligt receptionen på Glasögonmagasinet. Nu var det alltså lite körigt med synen för mig.
Nu var hon inte nöjd med detta enkla svar utan körde på i samma stil med suckanden och ifrågasättande om HUR DET VAR MÖJLIGT att jag hade linser kvar......tills det brann i mig!
Jag avbröt henne med: Men vad är problemet? Kan du svara ja eller nej på min enkla fråga? ÄR det möjligt att beställa!?!?!
Och kan ni förstå, då helt plötsligt kunde hon beställa en ny lins!!!
Fast hon var tvungen att lägga till en suck...
Jag fick förresten också veta att de var otroligt hårda på restriktionerna kring Corona...
Det var ju för tusan därför jag kontaktade dem för att jag ville boka om!
Jösses, människa!

Men...

Efter att ha varit irriterad över detta under eftermiddagen insåg jag, jag kan väl för tusan boka tid hos en helt annan optiker! Det finns ju massor att välja på. Förhoppningsvis mer kundvänliga än den där 😈

Så...

Nu har jag bokat tid hos Synsam på Bergvik. En mycket tillmötesgående person svarade i telefonen utan att jag hamnade i telefonkö.
Ringde därefter upp Glasögonmagasinet för att avboka tid och lins.
Vad tror ni hände? Rätt gissat, inget svar. Talade in ett meddelande. Ingen återkopplning. Ringde igen. Inget svar...

Skam den som ger sig så jag mejlade dem ett svavelosande mejl och vet ni?
Jag är sååååå lycklig!😀

Tänk så skönt att den där mesproppen Anja är död och begraven och argbiggan Anja-hon som inte tar skit, har fötts!

Ha det gött, mina vänner och var rädda om er!

1 kommentar: