Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 4 december 2020

Dagens rapport från coronaland

 Gokväll, mina godingar! Här kommer en rapport från Coronaland. 

Då min Göbbe testade negativt vecka 49 under sin mancold så var jag så himla säker på att mitt test skulle visa detsamma. Tyckte bara det var förspilld tid att vara hemma då jag ville vara på jobbet. Jobbade två dar efter hans provsvar. 

Fick löjligt svaga symptom under helgen. Raspig hals och snuva. 

Hmm...restrektionerna är glasklara, håll dig hemma vid symptom. Sååå, på måndagen stannade jag hemma och beställde test. Var hur pigg som helst och fick ok från min fina chef att jobba hemifrån. Onsdag kväll kom kallduschen; "Du har testat positivt, covid 19 och kommer få vidare instruktioner på 1177".  Vaaa!???? var min första tanke...satt en lång stund och försökte ordna till allt i huvudet. Sen ringde jag min Göbbe och delgav honom situationen. Sen alla berörda som min chef och mina kollegor. Ja, jädrar....

Det där med Corona har vi levt med under lång tid. Sen slutet av förra året, faktiskt...Men om man inte har haft nån som insjuknat i en nära relation så har man säkerligen svårt att förstå hur detta virus kan drabba gemene man och smittans verkningar i övrigt. Jag har sen början följt restriktionerna till fullo, tvätta och spritat mig, backat och väntat vid mina nödvändiga inköp. På jobbet har det dock varit omöjligt att hålla avstånd då jag samsats med 500 elever och personal under vardagarna...De som känner mig vet mycket väl hur mycket jag avskyr att gå i affärer. Jag ålskar ju webbshopping...

Nu sitter vi här, min göbbe och jag, i karantän och får gilla läget. Ingen av oss är värst sjuka, men måste hålla oss från fölk. Så är det.

Igår hade jag en riktig dipp och kände av andningsproblem. Det stack i hela kroppen och det satt som ett band om bröstet på mig. Höll dock fattningen och gick ut i kylan på vår altan. Kyla brukar lindra astmaattacker har jag lärt mig men glömt tills nu.... sååå jag drog DJUPA andetag under en lång stund och efter en tid lättade det. Insåg att det var ett typiskt astmaanfall, helt enkelt. 

Jag har ju jobbat hemifrån hela tiden men i morse var det lugnt så jag hann ta min veckovikt.

I min viktresa har jag använt appen lifesum där man lägger in sina matval, recept, vikt, och alla mått och mål. Om man inte vill betala för extratjänster så klarar man sig hur bra som helst med grumdappen.

Dock...

Har jag under några veckor slarvat med kosten p g a sakernas tillstånd. Druckit vin, ätit halvfabrikat och tyckt synd om mig själv. 

Imorse var vägningstime och  jag bävade inför faktum. Men bara att gilla läget, liiksom..Ställde mig med bomullsfötter på vågen. Den visade 60,2!!!! 

Nu visr sig ett problem, jag tappar byxorna! 

Aldrig är det bra!😂

Kram på er och glöm inte, HÅLL AVSTÅND!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar