Jag kan inte påstå att jag hade den snyggaste outfiten då jag staplade iväg med henne. Gröna plyschmysisar med en vit målafärgsrand snett över röven(efter nåt måleriprojekt), knallgul reflexjacka, bruna kängor, vit mössa och lila vantar.Snyggvor....
Med sömngruset skavande i ögonen staplade jag längs gångvägen bakom vårt hus med en Lummi som inte alls var bajsnödig, nej då, däremot var hon jäkligt sugen på att rulla sig i snön! Hon for som en grävskopa genom snön och tittade på mig som om hon ville säga: Kom igen nu matte! Tillbaka fick hon dock bara en trött suck. Så äntligen gjorde hon morgonhögen så vi kunde gå in igen...och där stod två andra med benen i kors. Deras morgonritual gick som tur var efter mallen, kissa - bajsa - gå in. Och då de hade varit ute så skulle de ha mat. Alla tre satt vid köksbänken och såg förväntansfullt på mig. Glöm att jag skulle kunna gå upp och lägga mig igen. Lika bra att äta frukost. Kaffe, och en macka, sen gjorde John Blund övertid! Jag gick in och satte på TV-n, Animal Planet och drog upp filten till hakan. Syrran kom och lade sig på armen, alla hundar packade ihop sig i soffan och zzzzzzzzz.
Nu är vi utvilade allihop. Jag har gått tre långpromenader, med en hund åt gången. De behöver vara utan varann nån gång också.
Jag lovade ju att lägga ut receptet på efterrätten igår. För skojs skulle lägger jag ursprungsreceptet också...
Semifreddo med mandel
3 dl vispgrädde
4 ägg, delade
85 g florsocker
3 msk Amaretto
80 g skållade mandlar rostade och hackade
8 amarettikex, krossade
färsk frukt eller extra Amaretto
*Vispa grädde till den är fast, täck den och ställ kallt
*Täck en brödform med plastfolie, lämna lite överskjutande folie på bägge långsidorna.
*Vispa äggulorna och florsockret i en stor skål tills det blir vitt och krämigt.
*Vispa äggvitorna till fast skum.
*Rör ner Amaretto, mandlar och kex i äggsmeten.
*Vänd sen försiktigt ner grädden och äggvitorna och blanda noggrant.
*Häll försiktigt ner i formen och ställ i frysen i 4 timmar. Servera med frukt eller en skvätt Amaretto över.
Semifreddo utan mandel, på mitt vis...
3dl grädde
4 ägg, separerade
85 g florsocker
100 g 70%-ig mörk choklad med hallonsmak, grovhackad
8 Bragokex, stötta
Hallon vid servering
*Jag följde faktiskt receptet till punkt och pricka förutom att jag tog bort kex, mandel och Amaretton. Jag var inte säker på om en av gästerna var allergisk mot mandel. Sen hällde jag massan i en pajform istället för en brödform.
Nu är vi utvilade allihop. Jag har gått tre långpromenader, med en hund åt gången. De behöver vara utan varann nån gång också.
Dagens andra snöbad av Lummi |
Jag lovade ju att lägga ut receptet på efterrätten igår. För skojs skulle lägger jag ursprungsreceptet också...
Semifreddo med mandel
3 dl vispgrädde
4 ägg, delade
85 g florsocker
3 msk Amaretto
80 g skållade mandlar rostade och hackade
8 amarettikex, krossade
färsk frukt eller extra Amaretto
*Vispa grädde till den är fast, täck den och ställ kallt
*Täck en brödform med plastfolie, lämna lite överskjutande folie på bägge långsidorna.
*Vispa äggulorna och florsockret i en stor skål tills det blir vitt och krämigt.
*Vispa äggvitorna till fast skum.
*Rör ner Amaretto, mandlar och kex i äggsmeten.
*Vänd sen försiktigt ner grädden och äggvitorna och blanda noggrant.
*Häll försiktigt ner i formen och ställ i frysen i 4 timmar. Servera med frukt eller en skvätt Amaretto över.
Semifreddo utan mandel, på mitt vis...
3dl grädde
4 ägg, separerade
85 g florsocker
100 g 70%-ig mörk choklad med hallonsmak, grovhackad
8 Bragokex, stötta
Hallon vid servering
*Jag följde faktiskt receptet till punkt och pricka förutom att jag tog bort kex, mandel och Amaretton. Jag var inte säker på om en av gästerna var allergisk mot mandel. Sen hällde jag massan i en pajform istället för en brödform.
Hallonen var slut så idag fick det bli druvor till istället. Det var lika gott! |