Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 24 februari 2013

Då man vill sova...

Då man har partajat till sena natten är det skönt att få sova lite längre...men icke. 07.25 hördes ett litet gnäll. Jag är ju som ni vet lättväckt, så jag kisade mot fotändan på sängen och där stod Lummi glatt viftande på svansen. Shit, tänkte jag. Hon är säkert dålig i magen, det var hon ju igår, bäst att snabba sig ut med henne. Hon brukar inte gnälla för att gå ut på morgonen. Normalt ligger hon under täcket på morgonen och tittar yrvaket fram då alarmet hörs.
Jag kan inte påstå att jag hade den snyggaste outfiten då jag staplade iväg med henne. Gröna plyschmysisar med en vit målafärgsrand snett över röven(efter nåt måleriprojekt), knallgul reflexjacka, bruna kängor, vit mössa och lila vantar.Snyggvor.... 
Med sömngruset skavande i ögonen staplade jag längs gångvägen bakom vårt hus med en Lummi som inte alls var bajsnödig, nej då, däremot var hon jäkligt sugen på att rulla sig i snön! Hon for som en grävskopa genom snön och tittade på mig som om hon ville säga: Kom igen nu matte! Tillbaka fick hon dock bara en trött suck. Så äntligen gjorde hon morgonhögen så vi kunde gå in igen...och där stod två andra med benen i kors. Deras morgonritual gick som tur var efter mallen, kissa - bajsa - gå in. Och då de hade varit ute så skulle de ha mat. Alla tre satt vid köksbänken och såg förväntansfullt på mig. Glöm att jag skulle kunna gå upp och lägga mig igen. Lika bra att äta frukost. Kaffe, och en macka, sen gjorde John Blund övertid! Jag gick in och satte på TV-n, Animal Planet och drog upp filten till hakan. Syrran kom och lade sig på armen, alla hundar packade ihop sig i soffan och zzzzzzzzz.
Nu är vi utvilade allihop. Jag har gått tre långpromenader, med en hund åt gången. De behöver vara utan varann nån gång också.
Dagens andra snöbad av Lummi



Jag lovade ju att lägga ut receptet på efterrätten igår. För skojs skulle lägger jag ursprungsreceptet också...

Semifreddo med mandel
3 dl vispgrädde
4 ägg, delade
85 g florsocker
3 msk Amaretto
80 g skållade mandlar rostade och hackade
8 amarettikex, krossade
färsk frukt eller extra Amaretto

*Vispa grädde  till den är fast, täck den och ställ kallt
*Täck en brödform med plastfolie, lämna lite överskjutande folie på bägge långsidorna.
*Vispa äggulorna och florsockret i en stor skål tills det blir vitt och krämigt.
*Vispa äggvitorna till fast skum.
*Rör ner Amaretto, mandlar och kex i äggsmeten.
*Vänd sen försiktigt ner grädden och äggvitorna och blanda noggrant.
*Häll försiktigt ner i formen och ställ i frysen i 4 timmar. Servera med frukt eller en skvätt Amaretto över.

Semifreddo utan mandel, på mitt vis...
3dl grädde
4 ägg, separerade
85 g florsocker
100 g 70%-ig  mörk choklad med hallonsmak, grovhackad
8 Bragokex, stötta
Hallon vid servering
*Jag följde faktiskt receptet till punkt och pricka förutom att jag tog bort kex, mandel och Amaretton. Jag var inte säker på om en av gästerna var allergisk mot mandel. Sen hällde jag massan i en pajform istället för en brödform.

Hallonen var slut så idag fick det bli druvor till istället.
Det var lika gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar