Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 23 oktober 2015

Tiden går

Hallå alla vännerna! Här kommer ett inlägg från en gräsänka. Ja, det var ett tag sen sist. Gubben har uppehåll från alla tidtagningsåtaganden då tävlingssäsongen är över för denna gång. 
Nu har han dock dragit iväg på älgjakt. 
Men hur kan det vara möjligt? Det var ju sommar alldeles nyss, juh!! 
Känns det som, alltså.
Men då man ser sig omkring i naturen så inser man snabbt att tiden rusat iväg. Höstfärgerna sprakar och luften är klar och ren. Himmelskt vackert, utom då det är regnigt, dimmigt och mörkt. Då är det baske mig som att stoppa huvudet i en säck. 

Det har varit en riktigt hektisk tid på jobbet. Jag gillar att ha många järn i elden, och under en tid  har det nog slagits svenskt rekord i "järn i elden"!
Sen har jag ju Djurskyddsjobbet också....Fast det är ju frivilligt, som vissa säger, dvs "skyll dig själv"
Det där med ideellt arbete för en sak man brinner för kan för många te sig suspekt. Eller dumt. Eller beräknande. Eller maktfullkomligt. 
Ja, åsikterna varierar. Har hört det mesta. 
För mig är det djuren som har den största platsen i hjärtat. Därav mitt engagemang i Djurskyddet och då främst katterna. 
Men där finns plats för andra också. De, oavsett färg eller religion, som är orättvist behandlade pga just detta. 

Nog om detta. 
Idag har vi haft en fantastisk dag på jobbet! Eleverna i Elevrådet hade arrangerat en temadag där den röda tråden var gemenskap och allas lika värde. 
Det var ju också sista dagen innan höstlovet och dessutom Halloween till helgen....Jag lovade såklart ungarna att hjälpa till! Det är ju för ungarna vi jobbar inom skolan...
I onsdags for jag till Coop med värsta inköpslistan och dödsförakt i blicken. 

Listan:
60 påsar marshmallows, 500 tandpetare, 5 påsar maränger, 2 flaskor chokladsås, 2 flaskor lakritssås, spindelnät, massor av plastspindlar/fladdermöss, 5 Dödskallegirlanger, 7 ljuslyktor, 3 paket glutenfria havregryn, 2 paket glutenfri spagetti, 2 flaskor ketchup, 2 kortlekar, 2 batteridrivna ljus, batterier, 5 spökmasker, 4 spökdiadem, 5 dukar till vårt personalrum(då jag ändå höll på), 5 prydnadspumpor och en JÄVLIGT stor halloweenpumpa att karva ur. Pust....
Att jag dan därpå fick åka till ICA för att köpa tandpetare och kortlekar eftersom jag inte fann dem någonstans på Coop gör ju historien lite mer kryddad....
Jag hatar verkligen att handla på Coop Bergvik!! 

Men då man idag såg resultatet av ungarnas planering och genomförande så kan man inte annat än LE med hela ansiktet! Mitt formel 1 lopp på Bergvik var värt detta.

Vi har haft en alldeles fantastiskt kul dag idag! Jag och två medarbetare har ansvarat för skolcafeterian med allt vad det inneburit. 
Och fjantat oss till den milda grad! Man är inte äldre än man gör sig...Idag var jag drygt 14.... precis som mina kollegor. 


Muffins och SKRÄCKbollar till salu!

Pumpagubben var bra mycket finare i verkligheten...
Whhhhiiiiii!!!! Spöken i bibblan!

Dödskallar både här och där


Men nu, efter att landat hemma så gör jag inte många knop. 
Har lagat en grönsakspaj.

Här är receptet:
Ta av kartongen på pajen av märket ICA och lägg på en assiett.
Läs noga instruktionen och öppna luckan på micron.
Ställ in assietten och stäng luckan.
Vrid vredet till tiden 3.50 och starta micron.
Under tiden hinner du springa uppför trappan till övervåningen och ge vovvarna mat.
Har du planerat detta väl så är du tillbaks på bottenvåningen samtidigt som piiiiipet.
Ta ut assietten med pajen och med den i handen springer du uppför trappan till övervåningen, innan du har bränt dina fingrar på assietten. 
Sätt dig och ät.

Bon appetit!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar