Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 27 december 2019

Ilska och kärlek

Ni skulle bara veta, mina vänner, hur j-a arg jag kan bli! Inte ofta det händer men så hände det sig idag!
Ni minns mitt tandläkarbesök som jag bloggat om, eller hur?
Jag bad om delad faktura eftersom den blev aningen för hög för min månadslön och tandsköterskan svarade då frejdigt att det var bara att invänta fakturan och sen delbetala den summa man ville.
Jaha, tänkte jag, det var ju ovanligt men tänkte inte mer på det.
Brukligt har ju alltid varit att dela fakturan på 3 ggr och det hade jag tänkt även göra denna gång.
2650 plus faktureringsavgift dvs 2680 spänn är ju inte hela världen men inför jul är det ändå skönt att kunna dela upp vissa fakturor.
Jag betalade i god tid den där 680:- och tänkte inte mer på det.

På kvällen den 23/13, efter alla våra julinköp, länsade jag vår brevlåda och fann då bl a ett brev från nåt som jag antog var ett låneinstitut. Var på väg att slänga skiten eftersom jag tog det för nåt reklamerbjudande, men av nån anledning så kollade jag först...som tur var.
Brevet var från nån Collector bank. En påminnelse dessutom!! Har aldrig hört talas om denna bank!
Läste igenom och insåg att det gällde min tandläkarfaktura. Den hade tydligen förfallit, ansåg de och ville därför ha resterande summa pronto! ¨
Julfirande i dagarne tre och sen kom då första vardagen, dvs idag.
Jag tog tag i problemet tidigt i morse. Kollade noga påminnelsefakturan och såg då längst ner i kanten av arket att man vid delbetalning skall kontakta företaget.
Gjorde då enligt deras direktiv; loggade in via bank id.
Kom in på hemsidan.
Gick in på; dela faktura.
Fick en härva av information men ingen möjlighet att göra en ansökan om delbetalning.
 Blev förbannad på riktigt och sökte ett telefonnummer för att ringa upp och reda ut denna härva. Ringde därför upp det telefonnummer som angavs på fakturan och fick då svaret: Numret är inte längre i bruk!
 Gick då vidare till mina faktura och fann då att min faktura gått till inkasso!!!Att få tag på nån via telefon eller mejl var ju helt omöjligt men jag betalade in de jävla 2000 spännen direkt! GAHHH!!!!
Svor så högt av ilska att alla 4 hundar sprang ut i hallen och lade sig😕
 Stackars hundar!

Jag kommer inte att svälta ihjäl för jag har en hyfsad inkomst, en göbbe med detsamma men det gäller inte alla. Kommer säkerligen att få en avgift från inkasso så mina tänder kommer antagligen att vara den dyraste delen på hela min kropp under lång tid.


Nu till nåt mycket roligare.
Idag är dagen då jag i färskt minne kan se tillbaka till då min dotter ringde och försynt frågade: kan du komma och passa David? Jag beöver in till förlossningen nu.
Men hallå!!!!
Jag for som en skottspole till deras adress med nerverna på helspänn!! Herregud, så spännande!!
Jösses, vilken fantastiskt nervös väntan!
Lille David sov som en stock under intermezzot men under natten kom han in i sovrummet som brukligt och fann en gammal tant i sängen i stället! Jädrar, så rädd han blev innan han kände igen mommo!
Jag kommer aldrig att glömma känslan då mobilen ljöd och jag såg att det var pappa Stefan! En tjej var född och allt var perfekt!
Lilla Junia!
Idag fyller hon 1 år!
Fattar inte hur fort det gått....
Den där lilla bebisklimpen har växt till sig till en alldeles egen personlighet med en förundransvärd egen vilja samtidigt som hon har en charm som kan få vem som helst på fall.
Vem har hon det efter, tro? Rynkan i pannan sägs komma från mig...
Nåja, idag fyller hon 1 år och jädrar idä, så jag älskar den ongen!
Men man får inte förglömma hennes storebror, Big D, som med stort tålamod hjälpte henne att öppna presenterna. Och tänk, han var lika glad över hennes elefantmönstrade pyjamas som om den hade varit till honom själv!
De där små telningarna har gjort att mommo inte bryr sig med den där dumma fakturan för det finns roligare saker i livet juh!
Go fortsättning, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar