Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 1 maj 2020

Tankar från en halvsjuk

Tre dar i karantän, eller korantän enligt Agnetha Patrull. Ja, ni som känner mig vet väl min svaghet för denna "dam." Ni som INTE känner till henne ber jag att kolla småstadsliv på Youtube. Ni får själva avgöra humorn...

Dessa dar har jag sysselsatt mig med allt möjligt som jag tidigare inte haft tid med. Förkylningen har inte varit livshotande eller ens näst intill. Men ändå har kroppen inte känts okej. Det är ändå en tid till insikt för mindre lyckligt lottade.
Dock har jag kunnat röra på mig titt som tätt och kunnat prata med vår trevlige granne, såklart på behörigt avstånd, fattas bara annat!

En duk är färdigvirkad och de förhatliga ändarna ordentligt fästade. 3 kuddfodral är sydda och kuddarna utplacerade i soffan. Klinga har godkänt dem😄

Jag har en faiblesse för flaskor och burkar av glas. Och andra saker som normala människor slänger i soporna. 
En gammal flaska, lite rep, lite färg och fantasi
så kan man njuta av att ha
skapat nåt, inte unikt, men annorlunda
Jag har till exempel gjort ett upprop på jobbet att spara alla mjölkförpackningar. Varför, undrar säkert de flesta?
Jo, för att göra rabattkanter av betong i dessa perfekta förpackningar! Sen är jag mycket tacksam över champinjontråg också...De blir nämligen attans fina rabattkanter. Har ni vägarna förbi vår gård så kan ni se dem runt rabatterna runt äppeltråden.

Idag har jag funderat och funderat. Ja, ibland får det ta sin tid att planera en trädgård mycket större än vår tidigare löjligt lilla på 400 kvm...Men den var förjäkligt fin, for jag ändå säga. Trädgården gav mig både lugn och energi i en boendeform som jag inte kände mig bekväm i. Men Göbben hjälpte till med kraftansträngningen annars hade trädgården inte varit så vacker.
Men...
Nu går det framåt...och ibland lite bakåt.
Som livet i stort.
Man stöter på problem, om man har tur så löser man det lätt, eller så kvarstår problemet...förhoppningsvis inte för alltid.

I vårt paradis uppstår det ibland frågetecken som är svåra att räta ut. Som att det dyker upp markduk på de mest konstiga ställen.
Varför, undrar vi?
Det är överjävligt svårt att gräva då det finns nåt som kämpar emot. Som att de uppstammade bärbuskarna inte går att få loss då deras rötter sitter fast i markduk. De lider och behöver verkligen få ny placering för att må bra.
Eller att inte ens ogräs växer i en del av vår stora hage. Varför, är frågan? Det känns inte helt okej att plantera nåt ätbart där innan vi fått svar på varför.

Vår fantastiske granne Kjell-Åke har för oss blivit nåt av ett orakel då det gäller vår gård. Han är ju uppväxt i sitt hus och har sett ägare komma och gå i vårt hus. Utan honom vore vårt liv mycket svårare.

Min själs älskade Göbbe har slitit som en slav med vår hundgård och nu är den nästintill klar. Hundluckan kommer till veckan och taket har vår fantastiske granne Kjell-Åke skänkt oss.
Klinga och Glittra har provkänt hundgården idag. Glittra gav 10/10 tassar medan Klinga undrade vart soffan fanns...

En del av gårdens åtaganden har jag tagit på mig genom att olja in altanen. Som den "villakvartersskadade" människa jag är så hade jag ingen aning om hur mycket olja det krävs för vår nuvarande altan. Jag hade en dunk på 3 liter...det var ju lagom för vår förra adress...
HAHAHA!
Nu har jag oljat ca halva altanen och den har dragit till sig 9 liter hittills. Man lär sig hela tiden...
Men vet ni, jag älskar dessa utmaningar! Utmaningar är ju till för att lösas, eller hur?

Jag har fått nån sorts köpmani då det gäller mina barnbarn! Jag försöker hålla igen eftersom deras föräldrar inte alltid har samma smak som jag men jag bara ÄLSKAR att köpa grejer till dem!
Sen har det kommit en ny lite stjärna i vår släkt, en liten morfars goding som också behöver skämmas bort.
Vi har tyvärr inte fått träffa honom än pga ett dumt virus och det känns jättejobbigt. Men det kommer en tid efter Corona och då får vi alla bry oss om varann igen.

Distanskram på er alla!








3 kommentarer:

  1. Får se om den här kommentaren kommer fram. Jag har också börjat blogga . Vad otroligt kreativ o flitig du är. Jag känner mig bara lat o håglös sen jag kom hem. Kan inte ens skriva - mer än det här

    SvaraRadera
  2. Men tack snälla Karin! Kreativitet är ju inget som bara finns, den behöver gödas. Är man trött och håglös så behöver man bara vila och hämta kraft.
    Kraaaam!

    SvaraRadera
  3. Endast en kommentar från mig kom med Inte när jag svarade dig. Skrev i datorn. Provar nu med mobilen

    SvaraRadera