Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

måndag 17 februari 2014

Svarta jeans vs hålfotsinlägg...

I morse hade jag som mål att åka och köpa mig ett par svarta jeans efter jobbet. Riktigt snygga jeans, för mina sparade julklappspengar. Har klämt på de där pengarna länge, just för att tänka ut nåt som jag verkligen behöver.
Och vad kunde passa bättre än ett par svarta jeans till den nya trasan i svart och rött som jag grejade ihop igår? 


Ser bättre ut då den sitter på....

Den attans hälen har varit helt bedrövligt besvärlig en tid men igår tänkte jag att det får bära eller brista, nu måste jag röra på mig, och med trotsig blick kopplade jag tvåa vovvar och drog ut på långpromme! Det gick hyfsat, den blev i alla fall inte värre...förrän jag kom hem efter ca 50 minuters promenad.
Jag skrek då jag drog av mig kängan, så ont gjorde det! Och lika ont gjorde det i morse. Nog för att det gjort ont under den månad som jag dragits med den här skiten, men detta....Smärta X 10! 

Jag bestämde mig för att det fick vara nog! Jag började ringa min sjukgymnast vid  
8.30, kom fram vid 8.40. Hon tyckte att jag skulle ringa VC. Jag ringde VC 8.45, kom fram 9.10, läkaren trodde inte att hon skulle kunna hjälpa mig(häpp, oväntat!?!) och hennes råd var ringa Aktiv Ortopedteknik.
Precis det hade jag tänkt, men var inte säker på att det var rätta vägen. Tänk om det var nåt helt annat än en sketen hälsporre? En sena som var på väg att gå av? Eller en TUMÖÖÖÖÖR? Sånt kan väl inte en ortoped upptäcka?
Men utan annat val så ringde jag dit och tänka sig, jag fick en tid redan idag, kl 15.00! 
Nu har mina sjukgymnaster fått en rival då det gäller änglastatus; Mr. Ortopedtekniker! 
Jag är numera utrustad med ett par hålfotsinlägg á 739 riksdaler som gör att jag kan gå utan att se dödslidande ut, smärtan är inte borta, men så mycket lindrigare, och allt eftersom kommer den att helt försvinna inom en månad, förkunnade den vise ortopeden. 

Men mina svarta jeans blev hastigt bortprioriterade till förmån för ett par hålfotsinlägg...






Vad sa ni? Ja, just det, ja, mina julklappspengar var på 750:-... Undrar vad jag skall köpa för de där överskjutande 11 kronorna? 


 

2 kommentarer:

  1. Inte för att vara petig med det var en ortopedtekniker och inte en ortoped du träffade... ;-) Vem träffade du? Det finns allt stolpskott där också, har väl svverkatv5 st på 10 år :-/
    Men det har absolut inte med åldern att göra, Malin har inte fyllt 10 än...

    SvaraRadera
  2. Om du tittar noga i texten så skriver jag faktiskt ortopedtekniker....Vad han hette lade jag inte på minnet, men han var bra och det är huvudsaken.
    Mitt inlägg var inte menat som gnäll utan med glimten i ögat, liksom...

    SvaraRadera