Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 31 maj 2014

Ingen gräsänka med Messenger

Weeeehuuuuuiiiii, det är sommar!! Och jag känner mig kreativ så härtta vore nock(ja, jag veeet, men jag kan inte låta bli detta piffiga uttryck). Ja, det kanske vore bra om jag saktar ner lite med alla mina projekt...Äsch, varför det? Det är ju så himla kul att få saker gjorda. Som idag, här kommer en kavalkad
:Började med att gå upp.
 Ja, det är inte fy skam att vara pigg vid 8-tiden en lördagsmorgon. Nja, nu ljög jag lite....Jag var faktiskt vaken vid halv 7....då jag brukar gå upp. Och en sväng vid 3-tiden också, då jag tänker efter. Det var då som dottern brukade komma tultande för att ligga i vår säng. Jag har vaknat vid den tiden sen dess....hon är 34 år nu.....

Hundrastning och sen frukost till alla-djur som fölk.

Datorkoll, fb(viktigt!), VF och mejlen(också viktigt).

Gubben for till jobbet. Och DÅ drog jag igång på riktigt! Gräsklippning, t o m rabattkanterna fick sig en duvning.


Gröna fingrar har man hört om men gröna fötter...hmm

Chiliplantorna fick äntligen lite större krukor, även basilikan även om den såg lite "vesen" ut. Den får allt skärpa till sig för annars blir det komposten.

Chilin och tomatplantorna på framsidan

Och här fick chilin ta hand om orkideekrukorna



Inköpsrunda stod på tur.
Hade lovat Gubben en flaska vin att presenta sin cykelkollega med i Södertälje....Åhh, har jag inte sagt att jag är gräsänka?
Så jag började med inköp på Apotek Röda Näsan. En flaska till mig halkade ner i korgen också av bara farten.

Sen IKEA. Där hade såklart vaserna som jag tänkt köpa utgått ur sortimentet(blev jag förvånad?). Fann som tur var en sort som funkade lika bra. De skall bli hem åt de stackars orkidéerna som fortfarande bor i de där värdelösa orkideékrukorna.

De mår jättedåligt. Fyndade också ett set med sandleksaker för barn...Jag återkommer till det.

Sen var det Biltemas tur för besök. Ingen bra dag där...Fann inte det jag sökte. Har sökt som bara den efter en jättesmal tejp som Gubben säger att han köpt där för länge sen. Vill ha tejpen för att strejpa fönstret vid entrén för att frosta det, precis som jag gjort med toafönstret.  Men jag fann ingen idag. Skit också! Fick i alla fall med mig en rulle silvertejp till Gubben.

Plantagen på tur. En obehandlad träspaljé var tanken. Kan vi glömma. De finns bara i vit plast eller GRÖN!!! Nu får vi tänka om med våra planteringslådor med spaljé. Det får bli armeringsmattor istället till allihop. Bara för Gubben att ta ner de två han redan gjort. Blätrist!
Fick som tröst tag på några riktigt snygga pellisar. Har ju bara ungefär 10 sen förut...Men vadådå? De fick ju lagom plats på trappan.

En vit och en rosa, jädrar så snygga!



Så ÄNTLIGEN hemma...nej men nu glömde jag ju...En tur till Skoghalls Centrum var jag ju tvungen till. Ja, det var ju Tassemârten med allt vad det innebär. Jag rusade som en skållad råtta igenom folkmängden...jag måste ha nån sorts diagnos för jag blir helt förvirrad av såna där spektakel!
Det som övertygade mig om att så är fallet är att jag stannade vid ett GODISSTÅND och köpte tre GODISREMMAR för 40 spänn! Men hallå, Anja? Du gillar ju inte godis eller fikabröd heller för den delen?

Drog några bitar från varje rem och tuggade, tuggade och tuggade. Sen infann sig det som gör att jag inte gillar godis. Jag började må riktigt illa!  Nu ligger de attans remmarna i skafferilådan och där kan de ligga om inte Gubben kanske förbarmar sig över dem då han kommer hem i morgon kväll.

Ojj, så långt inlägget börjar bli...Är ni med än?

Så var jag hemma och kunde äntligen börja med det som jag längtat efter så himla länge!
Att gjuta i betong!!! Mina gamla gummistövlar stod och bara väntade på att bli avgjutna.
Jag har för min inre syn sett de där stövlarna stå som betongmonument på trappan med nån snygg blomma i..eller kanske bara med skosnören runt...


Ni som har tänkt börja med denna hobby, tänk på detta; Det är inte lätt, ej heller renligt. Att säga att jag gjorde detta UTAN besvär vore att fara med osanning. Och också...köp hem ordentligt med matolja.
För se, man skall pensla insidan på formen med matolja för annars blir det ett krig på liv och död att få loss formen. Gör det med ett par gummistövlar så förstår ni. Pensla vad tusan..Jag hällde till slut i matolja, vrängde runt, runt, och så hällde jag lite till...
DET VAR DRETJOBBIGT och kul samtidigt.
Bara att kånka den 25 kg tunga finbetongpåsen till carporten var inte helt...lätt. Så kom nästa problem, gröt eller välling? Stod inget på påsen. In på fb och fråga min "betonggrupp" Fick svar nästan direkt. Gröt. Okej, ut och så...skall jag börja med vatten eller betong? In på fb igen. Nu blev det värre, nästan som på Postkodsmiljonären, ni vet 50/50, för nu sa en del si och några så.
Jag fick alltså chansa.
Hällde halva 10 litershinken full i vatten och började hälla i betongen. Ingen gröt än så länge. Hällde-rörde....hällde-rörde, hällde-rörde...shit, nu var det tungt...hällde-rörde, hällde...(stånk)-rörde, fortfarande välling.
 Och jag som hade haft ångest över att inte ha hunnit träna...HA! Jag var helt slut och dessutom ett blodsockerfall på gång. Ja, ni kommer väl ihåg mitt godisinköp och därefter illamåendet. Ingen lunch, med andra ord.
Jag, i ett nötskal.

Jag fick till slut till nån slags gröt som funkade. Då kom nästa överraskning. Hål på stöveln. men tjena, ger det sig aldrig! In och tog rullen med silvertejp som jag köpt till Gubben. Ut fort som satan för att tejpa ihop stöveln men då jag kom fram så hade stöveldjäveln trillat och bruket runnit ut!!! Fort som attan slevade jag upp det jag kunde och in i stöveln med skiten!! Nu var det krig!!!

Är ni fortfarande med?

Gubben kom hem från jobbet och fann sin maka i...ett annat än milt tillstånd. Skitstövel, grymtade hon.
Klok som han är så gick han bara in och packade sin väska(ehhh, hur lät det där egentligen?)
Ingen fara, han skulle ju vidare till Södertälje, om ni minns.
Efter adjöpussar av Gubben så fortsatte jag mitt betongkrig och ett tu tre så vann jag! Tror jag, i alla fall.
Och nu till sandsetet för barn. Betongen jag blandat med all min muskelstyrka räckte också till tre små gulliga formar som kan bli ljuslyktor i min värld.
Slutet gott, allting gott.

Här står mina konstverk...eller det som skall bli...



Är ni fortfarande vakna?

För nu kommer slutklämmen.
Att äta är ju inte projekt nr 1 då jag är gräsänka. Eller nåt äter jag ju såklart, men att LAGA mat är ju helt onödigt i min gräsänkevärld. Ibland har jag ju slagit till med feta- spenatpaj, men ikväll blev det en förenkling av denna klassiker; mathavre kokades medan bladspenat sakta smälte i en kastrull med grädde och fetaost.


Se där, matbild! Ni som inte gillar matbilder får titta bort....



Denna tillredning har nu tagit totalt musten ur mig och nu sitter jag på glasaltanen sen flera timmar tillbaka och bara njuter. Håkan Hellström på Spottan, och bara jag är vaken, verkar det som.
Ljuslyktorna är tända och allt är bara...fantastiskt rofyllt.
Mörkret sänker sig sakta, hundar och katter sover...även grannarna tydligen, för här sitter jag med endast Håkan som sällskap. Gubben har messat Nattinatti och han blev så nära, fast långt bort. Och nära.
 Livet är alldeles underbart.




Klockan är nu 23.38 och jag sitter fortfarande kvar....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar