Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 4 maj 2014

Vitsippor och ett litet uns av självömkan....

Kan ni fatta att det är maj? Redan? Jag har fullt upp med april än, jag! Och trädgården fattar dåligt också. Ingen ordning alls på växtligheten. Vallmon och aklejan har stora knoppar, medan de tidiga tulpaner knappt blommar. Inte ens ogräset orkar sig upp, bara några envetna maskrosor men de hann inte mer än upp så var de DÖDA, mohahaha!!

Under en av mina hundprommar fann jag det mest underbara vitsippsstället! Jag blev varm i själen.
För visst är det väl nåt alldeles speciellt med vitsippor?



Torsdagen var dagen då jag bestämde mig. Ja, alltså att vi behöver hjälp med Lummi! Värsta slagsmålet bröt ut mellan henne och Klinga utan nån som helst anledning....enligt mig, alltså. Blodet stänkte fast från vem av dem vet jag inte. Fann inga sår på nån av dem men Klinga var förskräckt en lång stund efteråt. Nu har Lummi varit hos oss under så lång tid, och har fortfarande inte lugnat ner sig utan boffar,skäller och gnäller i stort sett hela tiden. Nej, inte hela tiden men väldigt ofta. Det skapar oro bland alla oss andra. För att inte tala om grannarna....Men då tar jag ALLTID Lummis parti. De skall inte klaga, tycker jag, så länge som deras ungar skriker i högan sky då de leker...eller slåss...eller bådadera, samtidigt.



Lummigumman, så charmig men tokstressad.
Tänk om hon kunde tala...
Efter mycket googlande fick jag tag på en hundpsykolog i vår region och mejlade henne. Och fick svar i stort sett omgående. Sånt gillar jag! Fick en tid på torsdag. Det skall bli riktigt spännande, men framförallt lärorikt.

I fredags vaknade jag med en konstig seghet i kroppen som inte ville ge vika. Åkte till jobbet men den satt i. Kände mig aningen yr också. Inte bra, särskilt då man skall köra bil...Jag behövde dessutom hem och valla voffsarna vid lunch eftersom Gubben var förhindrad. Kände mig fortfarande knepig i kroppen. Tog det lugnt, åkte inte tillbaka till jobbet i brådrasket. Yrseln, värken i axlarna och huvudet ville INTE ge med sig.

Inte heller igår, lördag, var det borta. Åkte därför till träningsmeckat för en stund i deras eminenta massagestol. Körde två program. Ett riktigt "hårdhänt" och ett lite mildare. Det kändes lite bättre...en stund.

Fick lite gjort i trädgården. Var på vovvepromme. Men stelheten och huvudvärken låg på lur hela tiden.
Vid 4-tiden var vi bjudna på lunch och då vi for var vädret varmt och skönt. På Hammarö, alltså...
Jag tog därför min jeansjacka, en tunn bomullskofta och en kortärmad tunika på mig.
Vår slutstation var Kil. Där var det för bövelen, dretkallt!!! Nordanvindar,helt enkelt. Inte det bästa för en redan stel nacke.
Men middagen var god och vi hade en trevlig eftermiddag hos värdparet, så jag sköt undan huvudvärken. Men på hemvägen fick jag rena frossan. Satt och hoppade av köld. Inte ens en brasa i kaminen hjälpte. Värken kröp upp genom kroppen på mig och DÅ slog det mig; det är ju inflammationerna som är på gång! Värken i kroppen som kommit i skov under hela mitt liv, men som jag glömmer bort varje gång den ger med sig. Jaha, nu är det alltså dags. Det var längesen nu och jag kunde varit utan det nu också.

Så nu sitter jag här på söndagseftermiddagen och förväntar mig inga underverk under de närmaste veckorna/månaderna, utan får vackert lägga alla planerade storverk som att virka, öppna konservburkar, stå på händer, hoppa jämfota, gå i skogen utan att ramla, gå ur bilen utan att sätta i BÅDA fötterna innan jag reser mig eller vrida om nyckel i låset med en hand.
Men då detta skov är över är jag säker på att jag glömmer alltihop, som vanligt. Till nästa gång....

Men inte är det synd om mig inte. Jag har haft trevligt fikabesök av Nina under dagen. Fått riktig mungymnastik av guds nåde! Tänk så bra med vänner så man kan glömma sina krämpor under tiden. Inget blir bättre av att man sitter och hänger med huvudet och tycker synd om sig själv.

Fast visst är det ibland gött att få grotta ner sig i självömkan....om det bara kommer nån och drar upp en ur "tyckasynd"träsket fort som attan! Risken är ju att man aldrig kommer upp utan skvalpar omkring därnere och identifierar sig med sina krämpor, att bli ett med dem är förödande.

Så om nån av er märker en viss tendens av självömkan i mig, sparka mig i röven och säg; Gaska upp dig nu, för f-n!




.























2 kommentarer:

  1. Tack för trevligt fika mä môe tôl . och lycka till hos psykologen ...nu fick jag reda på allt jag skulle ha frågat. Och jag tycker inte att du ömkar med sig själv ...du kämpar på, tränar ...du promenerar otaligt saliga ggr med dina voffsisar.....så du är otroligt tycker jag ...du har dessutom en strålande trädgård ...ett jättefint hus ....katterna och mannen i ditt liv.....DU HINNER INTE ÖMKA MÄ DIG SJÄLV ANJA!!!!!!!!!!!!!! Kram Nina ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, tack Nina, du är för go du! Alltid lika kul att få stri så mungiporna får ordentlig motion. Ändå hinner vi aldrig gå igenom ALLT....Hoppas vallmon överlever nu så du får en röding som du tycker är så fint!
      Ses i möra!
      Kramisar Anja

      Radera