Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 29 december 2013

Dretrygg och reatomtar

Jag trodde inte att det gick, men idag har jag haft ondare än nånsin i ryggen! Det finns tydligen hur många grader uppåt på smärtskalan som helst....Och jag som var igång med träningen och allt då mitt stressande och springande i trapporna på jobbet satte stopp för vidare kroppsaktiviteter. Det kan sammanfattas i ett ord; F-N!!!!
Nu har jag kört en smärtlindringsoffensiv sen förra tisdagen men inte hjälper det mer än för stunden. Voltarengel, tnsapparat, Ipren+Alvedon(normalt oslagbart då det värker mer än lovligt), stödkorsett, ryggövningar och massagestol.
I fredags trodde jag att jag började bli bra. Gubben och jag körde popspinningen. Det gick hur bra som helst. Det var fantastiskt kul, som vanligt! I går hade jag "normalont".

I morse gick jag upp, kände efter...Det gjorde inte ont.... Jihaaa! Kom till trappan, gick några steg, TADAA!!! Nån körde en borr i ryggraden på mig!!!! Vänsterbenet vek sig, jag fick hålla mig i trappräcket och ta ett djupt andetag för att inte tuppa av.
Men hundarna måste rastas i vilket skick man än är, så är det bara, och Gubben snarkade efter en natt med dålig sömn. Vet inte hur jag klarade det, men det gjorde jag, hade inget val ju. Det är ju som då man har småbarn och magsjuka - samtidigt. Man klarar det, för att man måste.
Men då jag kommit in, gett hundarna mat, så gick luften ur mig. Jag satt på mig min tnsapparat, fick till en ställning som inte tog livet av mig, i soffan och storgrinade!! Faan, så eländigt det kändes.
Dessutom skulle Gubben jobba och kunde alltså inte vara personlig assistent åt mig.

Har i alla fall lyckats mjuka upp mig med tns:en så mycket att hundarna fick var sin promme. Den första fick den längsta, nästa en mellanpromme och den sista stackar´n fick nöja sig med kortisen för då var jag på väg att gå av på mitten.
Nu är det kväll, jag har slutat grina sen många timmar tillbaka - det hjälpte ju inte i alla fall-och på nåt sätt har dagen gått. Inget fick jag gjort det jag hade planerat. Pyssla, sy två kuddfodral eller ens läsa(nää, har bara inte kunna koncentrera mig). I morgon skall jag ringa nån av mina sjukgymnaster. Har inga stora förhoppningar att de jobbar i mellandagarna, men om inte annat har de telefonsvarare så jag kan få nån återbudstid då de är på plats igen.

Jag har i alla fall laddat ner en ny träningapp. Den förra jag hade, Runkeeper, var en riktig dretapp som bara låste sig hela tiden. Krånglig också. Nu har jag funnit en som heter Endomondo som är mycket enklare. Skulle verkligen vilja prova den nu....RYGGJÄVEL! Men kanske är jag hyfsat gående i morgon så jag kanske kan prova den då jag kör rehab på gymet....

Nåt positivt i allt elände. Gubben har fixat skrivaren så man kan skriva ut i färg. Det innebär att jag kan skriva ut massor av kul bilder för decoupagepyssel.
Och en sak till, jag fyndade två gulliga tomtar på Rusta igår! De hade halva priset på alla julsaker, såklart slog jag till. Det får inte bli tomtetomt på nåt ställe nästa jul!!
Och nu kom jag på en sak till, det bara drösar fram kuliga grejer nu; Gubben kom hem från jobbet och hade på hemvägen köpt en mobilhållare att ha på armen då jag tränar. Snällingen! Nu när jag har en bra träningsapp och allt...nåja, inte allt, ingen hel rygg, men annars är jag beredd!!

Nu jäklar din sketna rygg, skall du få med mig att göra!! Pilutta dig!½



4 kommentarer:

  1. Så kul det var att se er på Popspinningen! Men fyyyy att behöva ha så ont! Usch nu får du krya på dig snabbare än snabbast! <3 Kram fina du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, snälla, och det var så himla kul att vara med! Idag blir det Tommy som kommer på spinningen, för mig blir det rehab och massagestol. Skall prova crosstrainer...om jag kan ställa in den, vill säga. Såg lite avancerat ut sist jag kikade. Men jag är så sugen på att prova min nya träningsapp!!!
      Kramis

      Radera
  2. Önskar dig ett gott nytt år och hoppas att ryggen fort blir bättre!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar dig ett gott nytt år med nya utmaningar i träningen!! Min rygg har bråkat med mig många gånger och jag har alltid vunnit, så det skall jag göra den här gången också! Har fortfarande inte släppt tanken att kunna springa...
      Kramis!!

      Radera