Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 7 december 2013

Julfunderingar mm..

Tänk, igår kväll fann jag mig sittandes i soffan, sovandes!! Från början satt jag i soffan och stickade, såg på "Tack för musiken" och så helt plötsligt såg jag eftertexterna på en långfilm! Men tjena, alltså.
Det verkade ha varit en bra film, i alla fall då man såg alla skådespelarna som deltagit.
Nåja, så kan det gå efter en arbetsvecka.

Vi har haft sovmorgon, alla husdjur och jag. Först vaknade jag dock vid 6.30 som vanligt. Men vadå, jag har ju gått upp vid den tiden i 17 år minus helgerna. Men ibland kan det ju diffa....

Lummi är en riktig krutgumma måste jag säga! Att hon igår fått fyra tänder utdragna verkar inte bekymra henne nåt vidare. Det är nog mest matte som bekymrar sig. Vovven spyr visserligen lite då och då, men det är biverkningar av medicinen.

Jag hade en plan för denna dag, men som vanligt stöp det vid 12-tiden. Nåja, jag behöver lära mig att vara mer flexibel och då var den här dagen perfekt för "omorganisation".
Att äta "riktig" mat har ju aldrig varit prio ett för mig då Gubben är borta på äventyr, men nån enstaka gång får jag nån sorts spark i baken och gör "RIKTIG MAT".
Här skall ni få se på grejer. Jag har dessutom experimenterat med ingredienserna(vilken överraskning...)...
Här kommer receptet på min GLUTENFRIA PAJ(kolla Tina)
Kör i matberedare:
1 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
lite salt
en skvätt vatten
ca 75 gram Milda smör & rapsoljamargarin
Fyllning:
Fryst bladspenat
Fetaost
Turkisk yoghurt blandad med 1 ägg
Flingsalt efter behag
Chilimix(jag tappade burken så jag vet inte hur mycket det blev, men det blev bra, så mitt tips är, tappa burken lagom mycket från pajen så blir det säkert bra...)
Såklart kan man fylla med vad man vill.
Bottnen blir jättespröd och fin!!


Perfekt konstisens!
Kanske lite dålig färg...men jag var hungrig, juh!


Hade tänkt mig ut att köpa julklappar idag, men en liten vit vovve satt P för detta. Mina kontanter åts snabbt upp på Ulvsby smådjursklinik. Nåja, det gör inget eftersom shoppande i affärer inte är nåt som jag längtar efter. Jag får nätshoppa, det gillar jag MYCKET! Man får allt på en och samma nota. Bra, tycker jag. Och att hon mår bra är mest värt i världen just nu.

Idag har jag istället städat, bytt i sängarna, tvättat....men vänta nu, det där var inget ovanligt...
Men skottat snö var väl ovanligt ändå?
Nu har jag baske mig myst till det ordentlig
Man kan inte bara tänka på sig själv. Förra året var en bra jul...trots vissa ledsamheter. Min goaste i världen styvdotter bjöd oss hem till sig och familj och där träffades hela släkten på eftermiddagen och tog emot TOMTEN till alla barnens stora glädje! Det var helt sagolikt kul!
Julen är ju först och främst för småbarnen, tycket jag.
I år tro jag det blir likadant, men är inte säker. Saker har hänt under året som gör det lite osäkert.
Skulle väldigt gärna att min allra närmaste firade jul med mig och Gubben men det är skrivet i stjärnorna.
I vår nya värld blir det mer och mer vanligt med barn från nya och gamla förhållanden. Hur gör man för att det skall bli bra för alla? "Tomten är far till alla barnen" är ju kul att se på film, men i verkligheten...det vete f-n....
Vet ni, imorgon kommer jag pynta bakom ryggen på min Gubbe! Ha ha, pilutta honom! Han är ju lite känslig med vilken tid man pyntar med tomtar. HA!! Då han är borta händer det saker. Om han åker hemifrån vid denna tid så får han stå sitt kast. Så imöra kommer han att mötas av TOMTARNA i varje vrå, så det så!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar