Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 4 december 2013

Ett livstecken från en mobilnörd

Jamen tjena, så fort tiden går! Hinner för bövelen inte blogga ens. Två pipiga hundar försöker just nu att fördärva detta inlägg också...Kan bero på att min uppmärksamhet är riktad mot datorn och inte dem.
En vild gissning att de är lite bortskämda.

Jag har blivit med jobbtelefon! Och inte nog med det, samtidigt som jag fick den(i fredags) kom vårt paket från Telia innehållande två Samsung smartisar och en läsplatta.
Egentligen behöver jag ingen privat då vi får använda jobbisen privat också, men jag vill kunna stänga av jobbisen och ändå vara nådd. Det är ju grejen med jobbis, liksom.

Helgen har gått åt att lära mig min fiiina Iphone 5! Min Samsung har jag ännu inte tagit ur kartongen. Fruktar att min hjärna då blir överhettad av information! Gubben får lära sig sin först och sen får jag gå kurs hos honom. Känner väl att jag aldrig kommer att använda alla finesser och braiga funktioner i dessa rackabajsarmobiler, vet inte ens vad som finns mer än sms:a, ringa, boka, kalender, kalkylator, ja ni vet, det vanliga....Men tänk så bra om jag kunde det Ovanliga.

Gubben i himmelriket! Vem skall jag börja med ...hm, den,
nä, den...eller kanske den?

Jobbisen

En hel låda fylldes av alla tillbehör!



Gubben kan tyvärr inte visa mig allt i Iphonen för han har bara en fyra, han....Tihi. Eller så är han bara så jäkla avis på den att han bara låtsas att inte kunna. Kan det vara så, tro? NÄÄÄÄÄÄ, inte kan han vara så osnäll, väl?
Oj, oj, nu får jag skriva fort för snart börjar Djurakuten. Mitt bästaste TV-program ever! Inget får hindra mig från att se det. Allt annat kan kvitta. Om det inte handlar om djur, förstås.

Måste bara berätta att jag lyckats pyssla ihop en grantomte. Vår fina framsidealtan såg väldigt ödslig ut då hösten/vintern kom och jag grunnade på vad som skulle passa. Så var det nån på den eminenta pysselgruppen på fejan som hade gjort en attans massa roliga granjulisar. Däribland en tomte. Enkelt som tusan. Det gillar jag! Klipp en massa grangrenar, bind ihop dem i "klippdelen" med ståltråd. Sätt på en tomteluva, sätt fast en potatis eller nåt annat som ni tycker passar till näsa. Voilá!

Nu sitter tomtisen på altanbordet bredvid lyktan med ett rött blockljus i.

Nu Djurakuten!!!




Nu är jag tillbaka från Djurakuten. Det var dretjobbigt den här gången. Jag grät floder! En halt vovve var obotligt sjuk och det var bäst att han fick somna in. Matte och husse trodde att det var en muskelinflammation som spökade. Det hade den första vetten sagt.
En kisse kom hem och var svårt bränd och ingen visste varför. Man fick amputera hela benet. Men vad f-n ser jag sånt för! Jag blir ju så himla ledsen!!
 Men så är det ju de roliga fallen som tar över. Men jag kan ändå inte sluta tänka på när det är dags för nån av våra djur att få gå in i den eviga vilan. JAG VILL INTE, säger hela min kropp. Löjligt, säger det sunda förnuftet. Så här är livet, både med människor och djur. Man lever och sen dör man. Punkt, slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar