Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 15 december 2013

Tomtarnas return

Min arma kropp är helt värkbruten! VARFÖR får jag sån helvetisk träningsvärk så fort jag gör nåt annorlunda? Eller, förresten, då jag gör vad som helst! HUR skall jag göra för att inte få denna näradödenupplevelse efter varje träningspass. Hur gör alla andra träningsmänniskor? Jag märker inte att de skrider fram som en skitnödig anka likt mig. I fredags dristade jag mig att boka Kettlebells, har varit lite rädd för detta pass eftersom det ser lite hejdlöst ut då man tittar på. Jag och min överrörliga kropp, ni vet. 
Men nu passade tiden, och dessutom var mitt favvopass popspinningen, fullbokad. Och jag kände att jag verkligen behövde röra på mig. Det har varit lite si och så med träningen en tid...
Passet var jättekul! Bra instruktör i Rasmus, tillika min väninnas son. Riktigt bra uppvärmning, kul som f-n och övningarna var skitkul, inspirerande och kändes hur bra som helst...nja, kanske inte i min högra axel som har bråkat med mig en tid, men annars så. 
I går morse kunde jag knappt lyfta kaffemuggen.
Än mindre gå med raska steg.
Under dagen blev det värre och värre....och värre. 
I natt vaknade jag av att jag inte kunde vända mig i sängen. JÄVLAR!!! Allt som inte sker i normalnivå är "över min förmåga" idag. Hundarna har fått långsamma miniprommar. 
Men skam den som deppar ihop. Jag har grejat istället. 

Förra helgen gick min symaskin sönder. Faan! Jag hade en halvfärdig tunika och dessutom tyg till kuddfodral och gardin som jag tänkt göra typ NU. Dret, helt enkelt. 

Min bästaste svärmor lånade mig sin symaskin. Fick den i torsdags, men hann såklart inte sy nåt under veckan. Dagen därpå fann jag en massa metalldelar på vår uppfart. Blev först f-bannad och tänkte att ungarna slängt nåt, men då jag tittade närmare så var det symaskinsspolar och nåt som verkade vara en specialpressarfot. Hm....Rotade i snöblasket och fann flera spolar. Men vad är nu detta? Tänkte jag. Hur har detta hamnat här? Jag fick ju bara maskinen och sladden. 
På kvällen fick jag reda på resten. Gubben hade kört över en låda med grejer, han trodde de var skrot och slängde dem i soptunnan! 
Jag rotade i soporna och fann alltihop, helt men blött. Och tänk, allt fungerar!
Idag har jag sytt färdigt min tunika. Ett kuddfodral hann jag också med. Och då jag ändå var igång så gjorde jag mitt första försök i dekoupageträsket. Och det var ingen lätt lek!!! Oj, oj, där finns det nåt att öva på. Men jag ger inte upp. 


Shit, så svårt det var att få det fint! Den andra gör jag en annan dag.
Måste hämta andan...



Igår var dagen då tomtarna äntligen skulle fram. Plockade fram lådorna men ve och fasa; Tomtarna räckte inte till!! Fattar inget. De har ju räckt förut, juh!
Måste köpa fler, helt enkelt. 







I morgon är sista arbetsveckan innan juluppehållet. Välbehövligt. 


3 kommentarer:

  1. Gud va duktig du här! Du delar helt klart min passion för tomtar! Hihi!
    Hoppas vi ses till veckan! Måste verkligen testa Kettlebells! Körde PS idag som var grymt jobbigt! Kram Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har gått med i en pysselgrupp på fb som är helt otrolig!! Jag kollar hela tiden och folk gör de mest fantastiska saker! Jag är ju inte jätteglad i för mycket prydnader men att återvinna gamla loppisfynd eller sånt man har tröttnat på är min grej. Fula IKEA glas tex. Har hur många som helst som jag har tänkt göra ljuslyktor av i julklapp...oppps, säger inget mer om det finns spioner... Och sen har jag tänkt gjuta i betong, och göra alutejpgrejer, ja herregud, jag är helt lyrisk!
      Har du inte testat kettlebells så gör det. Jag skall absolut fortsätta, bara värken ger sig....Skall försöka komma på dina pass under veckan, bokade powerstepen igår(söndag) men jag var rädd att skada mig med den attans t-värken.
      Kramisar Anja

      Radera
    2. Oj så spännande! Man är ju så nöjd när man lyckas skapa något själv! <3 Ja Kettlebells får det bli nu när jag inte kör så många pass på julschemat! Vi ses! Pyssla på fina! Kramen

      Radera