Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 15 november 2013

Vakentid.....

Den sömnen, den sömnen...Vilken skit att vara så lättväckt som jag är! I natt/morse vaknade jag av värsta knarr/gnirk/brak/larmet. Satt mig käpprakt upp i sängen. Bredvid mig sov Gubben lugnt vidare...Jag sa rakt ut i luften; Va faan var det där? Hrmfmpf, sa min snarkande Gubbe.
Vad det var som lät har jag fortfarande inte listat ut, men det lutar åt saltbilen. Det varnades ju för blixthalka under tidiga morgonen.

Jag fattar inte hur han kan ha en sån djup sömn! Det har inte jag haft sen tiden före jag fick barn för trettiotre(33!!!) år sen. Minsta lilla knäpp så vaknar jag. Eller då Syrran kommer klivandes över bröstet på mig för att lägga sig tillrätta. Och biter mig näsan. Eller då Skrållan jamar på bottenvåningen mitt i natten och frågar var vi är, och sen kommer tassandes(jodå, jag hör det också)hela vägen uppför trappan och jamar jättehögt för att lägga sig TÄTT intill mig...och spinna. Eller då Lummi kommer upp i sängen och SLÄNGER sig under täcket, snurrar ett varv, suckar jättehögt och somnar...Eller då Klinga ligger raklång, mellan husse och matte, på rygg, med benen spretandes åt alla håll. Då sover Gubben gött.

Så hade jag just somnat då mobilen skällde. Ja, den skäller, efter att jag lagt in nya ringsignaler. Vad är mer rätt än voffeskäll? Eller kissemjau?
Klockan var 7.42.

Jobbet.

Fötterna gjorde hyfsat ont, inte MYCKET ont, som tidigare, så jag bokade ett pass. Core boll. 
Tänkte det kunde vara bra för min onda kropp. Helt fel, visade det sig. Min utmattade själ fick nog ganska omgående. Blev grinig då jag inte orkade de, i och för sig, allt annat än enkla övningarna. Normalt har jag inga problem att utföra komplicerade rörelser(överrörlig juh) men inte då jag är inflammerad och överbelastad i lederna. Då bli mina rörelser sega och försiktiga. Rörelserna var dessutom till för akrobater...
Märks det att jag fortfarande är sur?

Nåja, jag får skylla mig själv som trodde det skulle gå, men å andra sidan var jag ju tvungen att prova. Kroppsrörelse är det bästa för min stela och onda kropp men det får vara måtta på rörelserna. Cirkusövningarna får vänta...till mitt nästa liv, minst.

Vovvarna får sig några ordentliga prommisar istället. Det klarar jag av både till kropp och själ. Dagsljuset är guld värt så här i trista november. Sen eldar jag i brasan hela dagarna. Tur vi har så mycket ved!

En bra sak, förresten. Har funnit bluetoothgrejen! Den har på ett mystiskt sätt satt sig på ett annat ställe i datorn....Min Gubbe hade INGEN ANING om hur den hamnat där.....

Ja, ja, skit samma, jag skall inte ha rättegång, utan är nöjd om den sitter på rätt plats nu så jag kan lägga in mina bilder.
Nästa dator skall ha inbyggd bluetooth så jag slipper detta. Jag har ju sagt att då min gamla trotjänare laptopen ger sig in i den eviga datorvilan så köper jag en ny, inte förrän då. Fast jag är lite sugen på en Ipad....Nåja, får se vad det blir.
Men kära gamla "lappen" kämpar på, stånkar och stönar, men vägrar släppa taget. Den vet väl att matte inte överger den och ersätter den förrän den har lagt locket på, gett upp sina sista Megabyte och gett sig av till Cyberspace.
Så tills dess hänger vi ihop, han(såklart är det en han) å jag! Vi har ett härligt hat-kärleksförhållande, har hängt ihop i massor av år och liksom känner varann. Då jag svär extra mycket så vips, skärper han till sig och stånkar vidare. Då jag blir riktigt sur och loggar ut, så gör han sitt allra bästa för att INTE bli utloggad utan ger mig en chans till att stänga av...eller göra ett nytt försök att surfa och se då får han visa att han minsann fortfarande har lite till att ge!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar