Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

torsdag 3 april 2014

Ossschhh, det gick bra...denna gången!

Hade tänkt att detta skulle bli ett alltigenom positivt inlägg...men så kom jag ihåg vad som hände i morse och då jäklar blir jag ju arg, upprörd och rädd!
Vår gatstump är inte lång, vi bor på en sk matargata vilket betyder en lång gata med en massa smågator med samma namn åt höger och vänster(ja, jag vet, det är obegripligt om man inte bott här i 17 år). Vi bor längst in vid en vändplan vilket gör stoppsladdar kul för vissa under vintertid....Men i alla fall, i morse var jag vid sista huset innan svängen då en liten klutt på ca 7-8 år kommer cyklandes i flygande fläng på FEL SIDA AV VÄGEN vilket betydde fronten på min bil! Jisses så bra att bromsarna funkade! Jag glodde stint på den lille som antagligen drömmer mardrömmar om den onda tantens blick i flera veckor framöver OCH DET HOPPAS JAG! 
Men detta var inte nog. Då jag svalt ner hjärtat och börjat köra igen så kommer en tonårstjej cyklandes, med sladdar i öronen och helt borta från verkligheten, också hon på FEL sida av vägen, och håller på att fronta med mig!
Men som tur är så går livet vidare och väl på jobbet så glömde jag alltihop....tills jag kom hem.
Promme med vovven Klinga. Inga problem eftersom hon är en prinsessa och aldrig nedlåter sig till att göra bort sig.

Byte av hund betydde att det var Lummis tur. Klickern i hand och med godis i fickan drog vi iväg på träningsrunda. Ja, ni som följer våra vedermödor med Lummi vet ju vad det gäller. Lummi är ju inte helt säker då det gäller oväntade händelser, om man så säger....
Vad möter jag, jo föräldrar cyklandes eller promenerandes på helt fel sida av gångvägen! Men hallå, vad har trafikvettet tagit vägen?
Hur skall barnen kunna lära sig trafikvett då föräldrarna är hjärndöda!! 

Min tanke går till de stackars barnen som får lära sig den MYCKET hårda vägen hur man INTE skall göra i trafiken.
För f-n, alla föräldrar, läs på för bövelen!! Världen kretsar inte runt bara er!!!! Jag blir helt galen av dagens föräldrar som bara tror att allting ordnar sig, och om inte så kan man skylla på nån annan.
Ja, jag vet, jag generaliserar grovt. Det finns såklart massor av föräldrar som grejar detta perfekt...men tyvärr inte i vårt område. Och jag är inte så dum att jag tror det bara gäller vårt område...

Jag tänker varje gång; Men är de inte rädda om sina barn?
 De skickar ut sina ungar utan ljus eller reflexer på cykeln under den mörkaste årstiden, sätter på dem mörka kläder utan en tanke på att de inte syns för oss andra. 
Då min flicka var liten så var jag hela tiden rädd för vad som kunde hända i olika situationer och försökte ligga i framkant hela tiden, men så tänker tydligen inte nutidens föräldrar. Vem är knäpp, jag eller de? 
NÄR GICK DET ÅT SKOGEN MED FÖRÄLDRASKAPET?
Jag vet att jag provocerar nu, men jag är j-igt trött på dessa ansvarslösa föräldrar som inte ger sina barn en ärlig chans att klara sig i livet! Ena stunden curlar dem ungarna för att i nästa ögonblick skita totalt i vad de har för sig.
Att vara förälder innebär ju att utbilda sina barn HELA tiden för att kunna vara redo för vuxenlivet då det är så dags. Inte alltid så lätt, men vem har sagt att allt alltid skall vara smidigt här i livet? Det är väl genom svårigheter som man kan utvecklas vidare. En unge som får mothugg ibland mår inte dåligt av det utan får istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar