Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

måndag 3 september 2012

Containerfynd, ingen skitsak...

En kväll sa vår toastol på övervåningen tack och adjö. Läckte som ett såll, hela golvet fullt av vatten på nolltid. Då det är NÖDvändigt med toastol så tog vi ikväll en inköpsrunda till stan. Första anhalt var Stuvbutiken. Vi fann säkert 15 stycken olika modeller och prisklasser. Vi jämförde och blev bara mer och mer förvirrade. Vad kan hända med den jättebilliga? Och den JÄTTEDYRA...vad är grejen, liksom? Vi skall ju bara ha toan att ***** och ***** i! Gubben gick till infodisken och frågade om hjälp.
Killen där SLÄNTRADE efter min Gubbe och frågade sedan; -Vad skall ni HA toan till!?!?!?!? Öhhhhh...Då utbrast min Gubbe aningen överraskad; -Att ***** i såklart!!!! Försäljaren, som talade bred stockholmska, sa på vår fråga hur den billigaste är i förhållande till den dyraste; Ni förstår, den enda som är något att ha är Gustavsberg, allt annat är Kina....Jaha, säger vi, och? -ja, jag kan inte stå och ljuga och säga att nåt annat än GUSTAVSBERG är den enda rätta, de där är, med en nedlåtande blick, bara sånt vi får i container, säger han med ena ögonbrynet aningen höjt, armarna i kors och ena benet lite nonchalant framsträckt. Vi åkte vidare.
Nästa anhalt var Coop Bergvik. Där fann vi två toastolar som vi valde mellan. Då vi bestämt oss kollade vi kartongerna på pallen. Suck. Som vanligt var det en enda röra. Den stol vi ville ha fanns inte i kartong men däremot som två utställningobjekt. Jag gick för att hämta en personal och fick tag på ännu en charmknutte! Han sa inte ett knyst då jag bad honom om hjälp utan följde mig i hälarna som en hundvalp tills vi kom fram till badrumsavdelningen där Gubben min väntade. På Gubbens fråga om och varför kunde han inte svara på nåt mer än;- Du vet, de där kommer i container...Så Gubben tog saken i egna händer och plockade ihop det som behövdes för att montera stolen och sa;- Det blir rabatt på det här, såklart! Nääääää, det kan jag nog int......JOOO, sa Gubben. Vid detta laget var jag så generad att jag gick några montrar bort och kollade bastuaggregaten väldigt noga. Då vi kom till kassan hojtade en personal;- NI FÅR IN TE KÖPA SKYLTEXEMPLET!!!! Jo, det får vi visst, sa Gubben min surt. Och jag skall ha 10% på den här! Och det fick han...Själv förvandlade jag mig till endast en liten skugga och smög ut vid sidan av min egen Mr Handyman! 
I bagaget fick vi en SKITfin toastol som nu pryder vårt kontor...i väntan på vidare transport till övervåningen. 
I vårt hus finns inget som är enkelt. Gubben måste såklart fnula till nya kopplingar, rör, grejsimåjsar för att det skall passa...men det fixar han, som alltid, herregud, annars skulle vi ha bott i tält för längese´n!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar