Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 8 augusti 2012

Comeback!!!

Så har jag ont i halsen igen....men i möra hoppas jag att jag är som vanligt för då...har jag bokat mig på ett-håll i er- AEROBICSPASS!!! Jag som knappt sitter ihop har alltså tänkt göra comeback på sprattelarenan!!! Men nu har jag varit i form och smärtfri så länge att jag bara MÅSTE prova igen. DET ÄR JU SÅ KUL!! Vissa människor gillar ju att gå på dans och bugga och sån dret men det har aldrig varit min grej. Jag började på 80-talet med vanlig hederlig gympa som sen utvecklades i stegkombinationer vilket tog motionen till högre höjder. Jag fick en kick, helt enkelt!
Vi tränade för Cia Karlsson på Skutberget i KGF:s regi. Vi var ett helt gäng tjejer som hade hejdlöst kul! Några av oss ville ha lite tuffare pass och så blev vi ett "järngäng" som följde med Cia till en lokal som hennes grabb, Jonas Karlsson, tränade karate i. Jonas är mera känd från TV-sporten än från karatekarriären...Där tränade vi dåtidens aerobics, eller workout som det hette då. Jo, jag har haft såna där blanka trikåer. Det hade vi alla. Och såna coola stringbyxor UTANPÅ den blanka gympadräkten...Men guuuud så kul det var. Så byggdes KMTI och Cia följde med sin göbbe Ulf som då var delägare, och jag tog över träningen för en tid. Men jag hade ju ingen utbildning utan var bara en glad amatör. Det kan man inte vara som instruktör. Efter nån månad tog jag helt sonika med hela gruppen till KMTI för att prova alla passen de hade...och det var inte många då, 1986. Fast vi tyckte det var så stoooort!!! Sen har det rullat på. För min del var det bara aerobics för hela slanten. Körde flera pass om da´n. Det var ju inte så klokt, kan man tycka så här i efterhand. Många fick skador i knän och fotleder då vissa moves inte var så nyttiga.
Under en period på 90-talet var jag instruktör på KGF och fick då utbildning för alla de olika träningsformer som var på tapeten på den tiden. Kul som bara den! Då fick jag också upp ögonen för cirkelträning. Inte i närheten av hoppsastegen som jag gjort förut. Ja, jäklar så kul det är att träna! Trots alla skador och min trista sjukdom som hindrar mig i det jag helst vill göra. Men i morgon så smäller det! Anja kör aerobics!!!
Undrar om det kommer att stå i tidningen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar