Igår tog jag mig i kragen och åstadkom en riktigt god rätt! Gubben min höll på att trilla baklänges då jag gjort nåt annat än det vanliga, typ potatisgratäng eller pastagratäng, ha, ha!
Det där ser ju inte så smarrigt ut heller.... |
Jag delade potatisen i tjocka skivor och lade i formen
Så blandade jag :
Olja
sesamfrön
hackad vitlök
flingsalt
svartpeppar
Men så här blev det bättre! |
Och älgfärsbiffar till Gubben! |
In i ugnen 200 grader till potatisen var halvmjuk. Då var det dags för broccolin och paprikan. Så in i ugnen igen tills allt blev gyllenbrunt. Jag körde varmluften på slutet för att få jämnare färg.
Ja, så var det biffarna då. Jag har ju aldrig ströbröd hemma utan brukar använda havregryn, sojamjöl, bovetemjöl till biffar för att binda ihop dem.
Jag försöker dra ner på kolhydrater nämligen.
Nåja, igår blev det grahamsmjöl till biffarna.
Biffarna var ju till Gubben och han bryr sig inte så mycket om sånt bara maten är god!
Alltså, grahamsmjöl och vatten geggas ihop
1 ägg
vitlök, två klyftor...stora
salt, efter behag....
svartpeppar, jäkligt många varv med kvarnen...
sambal oelek, ganska mycket, Gubben svettades
älgfärs, ca 4hg
Det fick stå en stund och svälla.
Förresten, jag tror jag hade i nån mer krydda men kommer inte ihåg vilken...
Åsså ner i stekpannan!
Visst ja, själv åt jag lax eftersom jag inte äter kött. Lax är busenkelt, bara flingsalt och svartpeppar och så stek!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar