Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 18 augusti 2012

Huvudsaken är att man har roligt...

Såklart glömde jag att ta kort på pajerna igår. Jag kom på det då endast en liten bit var kvar..Jag får väl dra slutsatsen att de var goda. Själv åt jag inte av nån av dem. Är inte så sugen på söta saker och särskilt inte då jag gjort det själv. Blir liksom mätt av att baka fikabrödet.
Gårdagen var en aning hektisk så vid tre-tiden stängde jag dörren till kontoret och for hem. Tankade bilen och handlade på hemvägen för sén hade jag tänkt mig att bara softa. Ja, efter att jag städat då...Släppte ut hundarna på tomten så de fick busa och Lillklutt fick selen med linan på sig och sen bar det iväg. Jädrar så duktig hon är på att fånga "fefflar"! Hoppa 1-2 m upp i luften, klappar ihop tassarna om flygfäet och smaskar i sig det, hm. Skrållan föredrar att härska få framsidan av huset. Gör några gästspel hos oss ibland, kråmar sig och jamar, sen går hon tillbaks till framsidan.
Så kom Gubben hem och i det fina vädret passade vi på att grilla. Man får ta tillvara de fina stunderna nu innan den hemska årstiden. Och igår var det också osannolikt tyst ute. Inte en enda unge i lekparken eller nån annanstans heller för den delen. Inga tjofadderittanfester på uteplatserna, inga tonåringar som firade den sista helgen på lovet(det brukar annars vara tradition i lekparken). Ingen som spikade, sågade eller hamrade på huset eller klippte gräset. Vi kunde sitta och prata utan att behöva höja rösten för att höra varann. Ibland inträffar detta fenomen och vi blir lika förundrade varje gång.
Men så kom den råa kylan smygande och vi gick in och satte oss vid Tv-n. Det tog nog en kvart, så började Gubben att klippa i ögonen, ha, ha! Det brukar annars vara jag som står för den biten. Programutbudet på de flesta kanaler var ju inte det bästa igår heller.
Här lurar hon på ett smarrigt kryp...

Efter buset blir man trött...

Ett av gästspelen...
Och ibland är det gott med en gosestund med husse, sa Klinga

I morse vaknade jag med sprängande migrän...igen. Månad och tisdag var ju också migrändagar. Och ingen medicin finns att köpa. Inte just den jag behöver, alltså. Det är nåt strul med leverantörerna, säger apoteket. Nåja, fick köpa nåt halvbra men det har lugnat ner värken i alla fall. I kväll skall jag på tjejfest. Egentligen skulle det bli övernattning men jag vill nog hem i kväll. Köpte en flaska alkoholfritt vin så inte värken startar om, dessutom kan jag ta bilen hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar