Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 5 juni 2013

Avslut

Onsdag på jobbet med mig. Först kom jag försent, vet inte hur det gick till, ibland så bara...går tiden och jag hinner inte med. Åldern? Knäpphuvud? De lärde tvistar nog INTE om det. Bilen skulle på verkstad och jag fick äran att låna Gubbens cykelklubbs minibuss. Tjena, så svår att köra, dessutom manuellt växlad...Jag har ju som ni säkert läst till leda, ont i mitt vänstra ben.
Väl på jobbet har jag bara hattat runt som en yr höna. Inget fel på yra hönor, bara de håller sig där de hör hemma, i hönsgården, och INTE på vår skola. 
Kvart i tre hade jag tid hos min sjukgymnast Pete, min nya ÄNGEL, och efter många om och men var jag där 14.45, PIP!! Sällan har jag varit så punktlig. Stötvågsbehandlingen var ju ingenting! Hade fått hintar om att det skulle göra jätteont, men hallå,vadå, liksom? Det kändes ju nästan...gött, som massage. Men sen startade han det tunga artilleriet genom att med armbågen TRYCKA JÄTTEHÅRTpå min ischiasnerv i 2 MINUTER!!! Nära döden...var jag inte, men kallsvetten sipprade ofint i min panna. En hyfsat bra tortyrmetod, enligt mig.  Så fick jag ny stretchövning och så en tejpning över hela vänster lår. Frågade när det skulle börja kännas bättre och fick svaret; Kanske i morgon. Ok, sa jag och spatserade ut. Efter en stund insåg jag; Jag haltar inte! Kände mig som om jag nyss lärt mig gå. PROVADE liksom att gå lite hit och dit, hårt och mjuk, långt och kort, och faktiskt så kändes det bättre. Inte bra, men bättre. Jag är mycket nöjd. Just nu. 
Så for jag till Gubbens jobb för att hämta vår bil som varit på verkstad, för 100:de gången. Det gick snabbt och då tänkte jag att nu hinner jag ta en snabbtur till Bergvik, för till jobbet var det ingen mening med att åka då klockan var ca 16.00. Tänkte köpa en skinnjacka. Stod i kö på HM med lite krafs i nypan då mobben ringde. Det stod "Tassarnas" på displayen. Hjälp, nån av hundarna är sjuka, tänkte jag. Svarade och SAMTIDIGT insåg jag att jag totalt glömt bort att de stängde dagis klockan 4!!! Jävlar, jag hade glömt mina bebisar på dagis!! Slängde tillbaks sakerna jag hade tänkt köpa och for iväg som en oljad blixt! Kan erkänna att jag INTE höll hastighetsbegränsningen...Jag HATAR att göra sån misstag! Eller rättare sagt, jag hatar att göra misstag, över huvud taget(kontroll, kontroll..)
Sen hem, slängde in hundstackarna, for iväg för att stödhandla, hem igen. En stunds andhämtning, så kom Gubben för att skjutsa mig till avslutningsgalej med mina kära medarbetare! 
Har haft en jättetrevlig kväll med mina goa arbetskamrater. Magen är övermätt av mycket god mat.Vi arbetskamrater gör olika saker, men det är ju charmen med att jobba på en skola. Tycker jag. Bara man  samarbeta över gränserna så blir det bra. Många med mig lämnade festligheterna vid 22-tiden, antagligen för att John Blund hade kastat sitt fördömda sömngrus i ögonen på oss. Jag kan känna ett visst vemod över att vi för sista gången har sett The Three amigos. De var så snygga, lika långa och med matchande kläder! Vilka tjejer, jag kommer att sakna dem. Men en kommer vi att behålla som tur är! God natt!

2 kommentarer:

  1. Vilken dag ...vilken kväll och de förvirrande dagarna äger vi alla tillsammans ....och att du går med lättare steg stämmer ju ...såg t o m det i går
    när du gled fram i din nya blåsa.....tjusigt.
    Och en underbar fest hamnade jag också på i går kväll. med fiiina glada bordsdamer vid min sida...

    TAck Anja ...njut av din lediga dag i solen ...så syns vi i Môra //Kram Catarina

    SvaraRadera
  2. Tack själv, Nina! Visst hade vi trevligt tillsammans?!? Och du har väl suttit i din tankestol idag och bara...tänkt hela da´n, antar jag. Jag har faktiskt funderingar på ett sånt där ställe på tomten. Skall nog få till det till slut. Hoppas mina fd plantor sköter sig hos dig och visar sig från den ljusa sidan!
    Ses i möra!
    Kramisar Anja

    SvaraRadera