Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 17 januari 2014

Det viktiga i livet...är snygga tyger, en bil som funkar...och snösmältning

Pust....Jag vågade ta min Pärla till jobbet idag. Hon startade som en klocka i morse! Jag har dansat fram hela dagen på jobbet. SÅ härligt med en bil som man kan lita på. Hmmmmm........

!5.30. Jag öppnade dörren-check, satte i nyckeln i tändningslåset-check, vred om....hrmf...tog iiii och VRED OM MEN DEN JÄVLA NYCKELN SATT JU FAST!!!!! Ringde Gubben, såklart! Lugn och fin som han är(ibland) så lotsade han mig vidare. Han sa: Mickla lite med ratten och nyckeln samtidigt. Ok, sa jag. Micklade....Nää, hände inget. -Har du dragit ur nyckeln? Nä, skulle jag det? Så drog jag ur nyckeln och TADA låskolven spratt upp och jag kunde starta Pärlan!! Jamen, tack Gubben min!!

Jag hade bestämt att åka till Tina på Tyghandlar´n för att köpa mer tyg. Hon har så himla fina tyger så man blir alldeles matt. Sen Willys och sist Bolaget och en flarra rött.

Kände mig lite osäker om jag skulle våga i fall Pärlan skulle få ett nytt lynnesutbrott, men så blev jag lite kaxig eftersom jag lyckats starta för en stund sen. Jag for till Tina, jag!

Det är så himla trevligt att komma in i hennes affär. Synd att hon skall avveckla, kommer att sakna affären, men framförallt henne. Trevligare och kunnigare affärsinnehavare får man leta efter. Hon bjöd på kaffe och vi satt och tjötade och hade det himla trevligt.

Ja, så var det som vanligt. Då jag ser alla tyger får jag en blackout. Kan inte välja, helt enkelt. Jag vill egentligen ha allt, ifall jag skulle få lust att göra nåt...som jag inte vet just för tillfället. Men hon känner mig, Tina. Låter mig nypa, känna, välja, ångra mig, och så pratar vi, hela tiden! Hon är helt enkelt så jävla trevlig så det är inte klokt!

Till slut så kunde jag bestämma mig för två tyger som är så snygga så hälften vore nog! Har inte tagit några bilder, det får bli då jag gjort nån trasa av dem.

Trasan jag gjorde igår är jag riktigt nöjd med! Hade den på mig idag. Den kommer att bli använd.

Tänk att jag har fått mani på orkidéer! För några år sen tyckte jag rejält illa om de där långa fåniga stjälkarna med en blomma längst upp och några sketna blad hängandes på krukkanten. Ibland fick jag nån i present. Bet då ihop tänderna och tackade artigt. -Åhh, så fin, ljög jag skamlöst. Sen dog den efter en mycket kort stund....

Så, helt plötsligt, vet inte när, varför eller hur, men jag började gilla dessa långa stjälkar med grejer uppe och nere. Kanske berodde det på att en stackars orkidée lyckades överleva pga att jag glömde bort den bakom en gardin. En vacker dag drog jag undan gardinen och jävlar, den blommade!!! Vet inte, men efter det så är jag väldigt förtjust i dessa triffidliknande växter.

I förrgår var jag till Plantagen för att köpa tändved. Tjena, de hade rea! På typ allt! Det första jag såg var....ORKIDÈER FÖR ENDAST 39.90!!! Jamen, hallå? Ner i korgen med er, ni två snyggingar!
Sen halkade det ner lite mer saker, såsom en hundbädd som har blivit mycket uppskattad...av Skrållan.

Härligt, matte, att du tänkte på mig!



Nu har jag i placerat ut mina nya bebisar i köksfönstret. De har fått sällskap av några stora, trygga fadderorkidéer som tydligen trivs hos oss.

Ännu ett steg mot våren. Syrran kommer dock inte att få plats
att spela persienn....

Nu sitter jag här, vid datorn, på fredagskvällen och väntar på att Gubben och Lummi skall komma hem efter eftersöket som de for ut på vid 18.30. Hoppas att inte det stackars rådjuret fick lida. Hoppas mest av allt att det klarat sig lindrigt och att det skuttat vidare, lite chockat men utan kroppsliga skador.

En sak som jag lagt märke till under hela inlägget är att det är dretsvårt att få till ett u. Nu gick det i alla fall. Men annars så....Har backat tillbaka ett stort antal gånger då orden sett märkliga ut...men hallå, nu fungerar ju u hur bra som helst då jag nästan är klar...Lagen om alltings jävlighet, antagligen.





2 kommentarer:

  1. Åh älskar Orkidéer eftersom de inte behöver vattnas särskilt ofta! Men de får stå sen kastar jag dem o köper nya! Hihi Jag förstod att du inte skulle komma på min spinning idag så jag passade på att köra Dressed for success! <3 Snacka om lyhörd instruktör va?!? Bilar ska bara fungera! Helst ska de aldrig behövas tankas heller! Åker du till jobbet 05:30?!? Ha en trevlig helg! Lycka till med dina tygstycken! Duktig du är! Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde likadant i början av mitt orkidéeägande. Men som sagt, då jag fick den där överlevaren bakom gardinen så blrv jag taggad. Sen har vår Frida tipsat mig om hur hon gör med sina, och det funkar kanonbra!
      Inte nog med att du är en fantastiskt duktig instruktör, du är synsk också, ha ha!!
      Nä, jag far till jobbet vid 7.30 om Pärlan vill, alltså....
      Ha en trevlig helg, du också!
      Kramis

      Radera