Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 13 maj 2012

Vila...

Först var de fyra, men minskar allt eftersom.
Jorden från den tredje blev  utlagd på rabatterna igår.
Hade vila från träningen idag. Tog mig för med lite hobbyarbete...
Åsså var de bara två...

Nästan färdig innan allt ligger  i den första. Blir fin
jord nästa år.

Alla kantstenar bortplockade inför plattsättningen.

...Och buskarna gallrade.

Här är alla stenarna. De skall med i plattsättningen tids nog.

3 kommentarer:

  1. Blir man sån av att ha trädgård? Att vilja gräva och göra om överallt menar jag? Vill hemskt gärna ha en grön plätt som är bara min (ok då, familjens) att släppa ut hund och unge på, kånka ut en bekväm stol och läsa i solen. En grill måste få plats också och gräset kan jag väl klippa ibland. Men annat trädgårdsintresse, ligger det månne latent? Är det därför min man blir väldigt döv när jag föreslår att byta bostaden mot något närmare mark?

    mvh Frågvis

    SvaraRadera
  2. Ingen kunde trivas bättre i lägenhet än jag, var inte ett dugg intresserad av trädgård. Min förra gubbe och jag hade ju en kollonistuga men den fick han sköta. Men då jag träffade Gubben så fanns ju ett hus i paketet, dock utan trädgård. Bara en stor knölig gräsmatta, en kompost och en massa risiga buskar på fel ställen. Så då jag, precis som du, ville läsa i solen, stördes jag så mycket av omgivningen att jag inte kunde slappna av. Attans, tänkte jag. Man kanske skulle göra nåt, hm...OCH DÄR STARTADE DET!!! Du är ju en estet så jag kan tänka mig att du skulle kunna trilla i fällan, ha, ha! Men det är ju kuuuul med trädgård! Fast nu har jag föreslagit Maken att möjligtvis skaffa en bostadsrätt...Inte pga trädgården utan att det alltid är nåt att göra inne. Där är man aldrig klar. Då man gjort om hela huset så är det ju slitet där man började...Och inte är det gratis. Jag skulle vilja ha mer tid över för annat. Gubben är ju motsträvig än så länge, men jag är känd för mitt tåååålamod. Har börjat lobba för en lägenhet på Rud, faktiskt. Min förra gård är drömmen. Lägenheterna i markplan med två altaner. Nära till naturen men också till stan, behöver bara en bil, finns hunddagis, kan cykla till jobbet. Där har du mina argument! Han är inte helt motståndare men från prat till handling är det långt. Om du vill ha en gräsplätt kan ni väl byta till en lägenhet i markplan?

    SvaraRadera
  3. Två argument till: Motionsspåret runt knuten och trevliga grannar. ;)
    Jo, lägenhet i markplan är det som det förmodligen blir även om min man kämpar emot i det längsta, vi trivs ju bra i lägenheten vi bor i. Ett rum till (så Ebba slipper låna ut sin säng till mormor och morfar när de hälsar på) och en gräsplätt är det som saknas.. Men just nu är vi rätt trötta på biltrafiken inne på gården så han har inte förvirrat stirrat på mig när jag har föreslagit annat boende de senaste gångerna.
    Biltrafiken på just vår gård är nu så illa att vi skrivit en motion till bostadsrättföreningen och föreslagit blomlådor och andra hindrande detaljer i vägen. På onsdag ska vi på stämma och vara bestämda.

    SvaraRadera