Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 7 juli 2012

1:a semesterveckan

Vad tiden går fort! Man skulle ju kunna tro att man har hur mycket tid som helst då man har semester, men jag har inte ens haft tid att blogga på flera da´r! Jag får försöka ge en en sammanfattning av min första semestervecka...
I onsdags blev det kultur för mig och min dotter i form av en dramatiserad Frödingvandring vid Alsters Herrgård. Jag kan erkänna att jag är dålig på min hembygds historia och behöver verkligen bättra på den. Likaså är det för Dottern Amilla. Det var en ren tillfällighet att jag såg info om vandringen på kommunens hemsida och tänkte att nu minsann SKALL jag få ändan ur vagnen. Frågade Amilla om hon ville med och det ville hon. Vandringen var väl värd de 125:-/person det kostade och lite mer lärda var vi då vi gick därifrån efter cirka en timme. Det var rent fantastiskt hur porträttlik Frödings gestaltare var!!





Kolla så lik Gustaf Fröding!


Resten av dagen ägnade jag åt trädgårdsarbete och inoljande av altanerna medan hundarna låg i skuggan under buskarna och njöt. Jag fick faktiskt till en solbränna, inte röd, utan brun! 
Ingen träning denna dag, hade ju tränat både måndag och tisdag så vila var klokt. Hade trots allt inte så värst mycket träningsvärk men lite varningsont i nacken. Så även på torsdag...Det finns nog ingen som bokar och bokar av så många pass som jag!! Det fick bli trädgårdsarbete den här dagen också. Planterade om lite växter bland annat.

Lite nytt...Taklök i småkrukorna. 
Nyoljat!

Nyoljat!

Aklejorna har lämnat över till rosor, liljor och riddarsporre.

Och över alltihopa vakar vi!!


På kvällen var det så dags att fira Melvin som fyllde 2 år. Herregud, så tiden går! Vi var väldigt sena så alla andra hade redan åkt, men som tur var hade inte födelsedagsbarnet somnat. Han fick en gunghäst i form av ett får av oss, lurvig och go, som gav ifrån sig ett bräkande läte om man tryckte på öronen. Det kommer nog att ta ett bra tag innan han har lekt igenom alla saker han fick i present! 
Det är härligt att se hur fint Anna och Stoffe har fått det i sitt hus! Stoffe har snickrat hela huset och Anna inrett. Helt otroligt snyggt!
Ja, och här hemma är vi då inne på sista(förhoppningsvis) delen av vårt husprojekt invändigt. Då Skrållans kissproblem verkar ha slutat, hon har inte kissat "fel" på flera veckor och är sig lik från förr, så måste hallen göras i ordning. Dels för att golvet vid dörren och en bit av väggen måste bytas ut eftersom det luktar kiss, särskilt då solen lyser på dörren, dels för att vi skall avsluta det gigantiska arbetet med köksprojektet som går ihop med hallen. Det är inte så attans snyggt med ett vitt/grått/svart/silver modernt kök och en senapsgul hall...Tapeter och färg köpte vi ju redan då vi gjorde köket så nu är det bara arbetet kvar. Undrar bara hur vi kunde köpa så jäkla fula tapeter till hallen, då för 15 år sen? Fast å andra sidan, om 15 år tänker vi säkert detsamma om våra nuvarande val av färger...




Nä, skall ni börja nu igen, sa Vaski!

fredagen startade med en migränattack, dock av lindrigare slag, jag fick boka om mitt tänkta midagsspinningpass, skräll eller, till ett senare. Det gjorde nu inte nåt eftersom det kördes av en av mina favoritinstruktörer, Petra. Ett 60 minuterspass dock, det var längesen jag körde annat än 45 minuter, och dessutom var jag lite luddig i kroppen efter medicinen. Det gick trögt i början, trodde jag skulle få mesköra, men efter ett tag så lossnade det. Medryckande musik och en vilt puschande Petra gjorde att jag helt plötsligt hade cyklat bort trögheten! Ja, jäklar så kul det var! Och denna gången var jag inte illamående och yr, som i måndags, utan "bara" trött. Man lär så länge man lever...eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar