Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 20 juli 2012

I kranen inget vatten, men från himlen...

Sänder en medlidsam tanke till alla U-länder där det råder konstant vattenbrist. I förrgår blev vattentrycket här på Hammarö dåligt och det visade sig att en läcka uppstått. Vi hade dock vatten och toan gick att spola tills igår kväll då det var helslut. Och vi hade såklart INTE hämtat vatten vid de utställda tankarna...Jag har aldrig varit så törstig som inatt!! Vaknade stup i kvarten av att tungan satt fast i gommen. Det enda vatten jag hade var en halv flaska som jag försökte spara på så länge som möjligt. Hundarna drack också upp sitt vatten och endast katternas skål var fylld.
Inget kaffe på morgonen och värst av allt, man ville ju inte gå på toa Vi hade två 10-liters vattenkannor med sjövatten men det förslog dåligt då man gjorde 1:an så vad skulle det bli om man gjorde 2:an?
Jag samlade ihop alla vattenflaskor vi har och stack iväg till närmaste vattentank och fyllde. Så var det att koka...och låta svalna... Vid 10 började det bubbla i toatanken och Heureka!!!! Det gick att spola!!
Nu kommer en smal stråle ur vattenkranen och i morgon har de lovat att läckan är lagad.
Ja, vilket hallå för två dagars vattenkrångel. Man är ju hur bortskämd som helst. Men vilket sårbart samhälle vi lever i!
Hade bokat spinning vid 12 och det var härligt att få annat att tänka på under en timme för att sen fara rakt in i himmelriket, jag fick ju duscha!!!!! Länge, länge, stod jag där och lät vattnet forsa över mig!!
Vädret har milt sagt varit växlande idag. På förmiddagen sken solen så jag passade på att klippa gräset, och det var tur för hela eftermiddagen har det regnat, mer eller mindre.
Men då kan man passa på att göra innegrejer. Och det har jag gjort. Tog mig an de två stoldynorna. Tur att Gubben gjorde två träsitsar för den andra stolen fick jag slå ut sitsen med hammaren för att få bort den. Såklart den gick i två delar. Jag fick slita som en oxe! Men nu är de färdiga. Blev riktigt snyggt, tycker jag.



Jag är nöjd


Vaskis tass är lite bättre så jag hade tänkt en lite längre promenad med hundarna, men se då kom den första regnskuren. Det fick bli vanliga rundan med honom, och det var tur för hältan var inte helt borta. Klinga fick en längre prommis och så fick hon ett "korvträd" i skogen. Jag stoppade korvbitar i barken på tallarna och så fick hon sniffa rätt på dem. Gud, så stolt hon blev då hon fann dem! Sen gjorde hon små stickprov på andra tallar ifall...
Några nyutslagna godingar...



Denna snyggning är den enda jag kommer ihåg namnet på,
den heter Cappucino

Som porslin

Lite blandad kompott...liljor, en djävulsbuske,
studentliljor och annat böööös

En ros som ligger mig varmt om hjärtat.
Den fick jag för många år sen av min dotter i mors-
dagspresent och den blommar vackert och rikligt
varje år.

En sån här ros fick jag också i morsdagspresent
för några år sen och jag älskade den, men tyvärr så dog
den. Saknade den så mycket att jag köpte en ny efter några år.
Och denna har jag haft större tur med. Rumba, heter den förresten.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar