Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 17 juli 2012

Uppochnervända dagen...eller tvärtom...

Visst är den snygg...men rekommenderas inte att sitta på!!
 För ett tag sen fann jag ett tyg som skulle passa så bra i vårt sovrum. Tyget på stolarna var blekt och slitet, så nya stoldynor skulle det bli! Så igår var det dags. Första skulle det gamla tyget bort. Det tog gott och väl en timme att få bort alla miljoner stift det satt med, men med ett tålamod jag inte visste jag hade, fick jag bort allt. Klippte till och fäste fast det nya tyget efter konstens alla regler. Var helnöjd med resultatet!
Lade dynan tillrätta, men det var lite trögt så jag...tryckte till ordentligt, och träsitsen gick i två delar!!
Avklädd och färdig för transport
till Maken som lovat göra ny träsits.
Gör två, sa jag, eftersom vi har två stolar
och den andra riskerar möta samma öde.



Jag är riktigt nöjd med detta!
Nu är det bara alla andra rabatters tur...

Efter denna misslyckade start på dagen gav jag mig på ett trädgårdsprojekt som legat i vila. Det kunde ju inte vara möjligt att jag skulle klara att ha sönder stora stenbumlingar, tänkte jag. Våra rabattkanter är för sorgliga, så jag grävde ur och i fåran fyllde jag upp med stenmjöl och grus, trampade till och lade dit dekorationsstenar. Vi fick ju en stor hög från framsidans rabatt då vi grävde för uteplatsen. Runt stammen på rosenmandeln lade jag några rejäla bumlingar för att försvåra för de attans rotskotten som hela tiden dyker upp! Nu blev jag nöjd på riktigt, och inget gick sönder...Jo, förresten, ett litet missöde, då jag flyttade på solcellslamporna fick jag bara med två av tre ankare(de som man sticker ner i jorden). Grävde och grävde men den var puts väck! Det funkar ju utan men...
Så tyckte jag att jag var värd att sitta och sola en stund. Tog på mig bikinin, men under tiden hade solen försvunnit bakom ett jättemoln. Skit också, gick in och tog på mig, i ett nafs var molnet borta och solen framme igen. Ibland är bara allt emot en...Skall försöka idag igen.
Så var det dags för dagens träning. Hade tänkt cykla in till KMTI men precis då jag var på väg började Vaski gnälla. Det var bara att gå ut med honom. I sakta mak eftersom hans tass inte är bra än. In med honom, tittade på klockan, nä, jag hinner inte, får ta bilen, kom ut till bilen, Skrållan låg på motorhuven, in med henne på övervåningen och stängde grinden, ner igen och iväg, puh. Och jag som trodde jag skulle hinna cykla, jag som knappt hann i tid med bilen!
Men dagen kunde inte ha slutat bättre då jag blev ordentligt belönad med ett kanonbra coreboll pass av Åsa!
Undrar om jag orkat cykla hem efter det?
Jo, jag glömde nästan...En historisk händelse på Abborrvägen 91! Då jag kom in på altanen låg Syrran och Skrållan tätt, tätt tillsammans och sov!!! Det har aldrig hänt förut! Jag smööööög in för att hämta mobilen och ta kort, då kom en bil och Vaski skällde till...

Här låg de för en sekund sen...

Skrållan ja, hon har fått en ny favoritplats. En alldeles egen säng som hon sover på hela natten.

Jag får väl massera i Skrållans kattkorg i fortsättningen...




Några snyggisar från trädgården då...
De här tittade fram då jag gallrade cornellen


En av våra alsklingsliljor, inköpt på Göteborgs trädgårdsmässa

Vinröd asiatlilja som förökar sig som ogräs, men är snygg som en primadonna!
















4 kommentarer:

  1. DEt är bäst att du håller dej till Kära Trädgården Anja ...vi kvinnor med "muskler" kan inte hålla på med något annat än välta stenar m.m.....åker nu raskt vidare för att rycka upp träd med rötterna m.m........välta något berg elle två kanske rent utav ....Rosenmandel måste jag googla ....ha dä gôtt ...dä ska ja

    Catarina

    SvaraRadera
  2. Tro´t eller ej men jag ligger i solstolen och läser!!! Och solen skiner, molnen försökte dölja solen men jag schasade bort dem. Ha det gött nu men ryck inte öpp alle träa!
    Ps: Rosenmandel har en trist egenskap och det är att den får grentorka precis då blomningen är över. Ful som stryk, blir den då man måste klippa bort allt torrt för att hejda framfarten.

    SvaraRadera
  3. Åh, liljor! En av mina favoriter.

    Massage i kattkorg? Nä.. Om jag tar med mig Noggers biabädd kanske du kan massera mig i den? ;)

    SvaraRadera
  4. Än så länge är det jag som bestämmer(tror jag) om massagebänken...Vill du ha massage så går det bra om man frågar Skrållan snällt och bokar tid då hon ändå är ute på äventyr:)

    SvaraRadera