Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 4 juli 2012

2:a semesterdagen...

Ibland kan man undra om man någonsin kommer att lära sig vad självbehärskning är? Körde ett spinningpass i måndags där jag körde kroppen på rött så till den milda grad att jag fick yrsel och spykänslor...Men det var ju så kuuul! Att jag inte tränat spinning så ofta det senaste halvåret föll mig inte in. Jag fick betala tokeriet under hela eftermiddagen. Orkade inte äta upp maten ens...Igår var det dags för Lift it, också skitkul, och där är det svårare att köra sig halvdöd eftersom det är ett rent styrkepass. Har "lagom" träningsvärk idag. Idag blir det vila, klokt va?
Igår var min andra semesterdag och finvädret kom som på beställning! Jag tvättade 9-3:an för andra gången, nu SKALL den säljas, och sen var det husets tur att städas! Hundarna flydde ut på altanen då Kirby-städmaskinen, kom fram! Det är så skönt att få rent i början av semestern så kan man ägna sig åt annat resten av tiden. Då det var klart var det trädgårdens tur. Husdjuren fick följa med ut. Nu har ju nysådden kommit upp såpass att den tål några tassavtryck. Syrran fick selen med linan.
Syrran chillar på den svala stenplattan.
Skrållan satt på altanen. Efter en stund såg jag Skrållan gå mot framsidan av huset...och sen var hon borta för resten av dagen! Jisses, så orolig jag var! Då jag skulle åka på träningen ropade jag, men ingen Skrållan. Hon brukar alltid komma, eller åtminstone svara då man ropar, men inte ett pip. Jag  for iväg och tränade och tänkte att hon är väl på altanen då jag kommer hem. Men nej. Dagen gick. Inte förrän vid 19.30-tiden då vi kom hem från kalas, satt hon på trappan! Skitkatt, idag får hon vara innekatt!

Skrållan, mattes magkatarr!!

Kalas ja. Det var 30-årskalas för Anders som Anna och hennes Stoffe hade ordnat som överraskning åt honom. De hade fixat och donat för honom, han hade nämligen inte lust att ha nåt kalas själv. God mat, lax till mig, och grillat med färskpotatis och sallad. Till efterrätt en sagolik chokladcheesecake som bara smalt i munnen! Så omtänksam syster han har, Anders! Present av oss och även hans mamma och man fick han tidigare då vi även firade Liam, hans son som fyllde 7 år. Så nu var det bara kalaset kvar...Vädret var ju som sagt härligt så vi kunde sitta på den fina altanen som Stoffe byggt. Det är också trevligt att vi kan umgås med makens exfru Annicka och hennes man Juan utan problem. Gammalt groll är nedgrävt för längesen. Så sa min käre make sådär i förbifarten: Vi skall till Per och Linda på hemvägen. MEEEEN, sa jag, de har ju fått bebis så vi måste ha en present med oss då! Varför sa du inget så hade jag kunnat ordna det idag????? Vi fick svänga in till Maxi och stressköpa ett litet babyset, de har som tur mycket gullig, och så vidare till Anneberg där de bor. 

En riktigt gullig och snäll bebis har de fått! Nyfödda brukar ju, förlåt mig nu, inte vara de sötaste i början. Skrynkliga och röda, men inte Edwin. Han var rund och go, aningen vindögd, ha, ha, men annars gullig.
Så såg jag Linus, deras röda gosekatt och så kom oron för Skrållan tillbaka som ett klubbslag! Vi for hem och vem sitter på trappan? Jo, Skrållan såklart, med en anklagande min och tjattrande läte: -Jaså, det är dags att komma nu!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar