Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

onsdag 18 juli 2012

Efter regn kommer solsken...

"Efter regn kommer solsken" har ju fått en töntstämpel men visst har det stämt på vädret idag! Jag sover som en stock då åskan går och i morse sov jag till halv 10! Lite grått då jag vaknade så jag tänkte; Bra, en innedag, alltså. Inte fel att få lite gjort...Men vad hände? Jo, solen tittade fram. Det fick bli en grävdag istället, men jag hann även ta en tur till stan med allt min trötte Gubbe glömde i morse, såsom träningskläder, matlåda och träsitsen som hans oerhört starka Gumma delat i två delar! Min snällgubbe lovade att göra nya sitsar i plywood, så nu har jag bara att klä dessa sprillans nysågade sitsar...då det blir regnväder.
Tänk, jag är så nöjd med min semester hittills, tror inte att jag nånsin varit så tillfreds och ostressad som nu. Helt kravlös, gör bara det jag vill. Och så har jag kommit igång med min träning igen och det är såååå gött! Så härligt att få den där känslan av...att jävlar vad jag kan!!!!! Så har jag ju levt hela mitt vuxna liv förutom de senaste dretåren då kroppen har trilskats mer än förr. Igår tog jag chansen och gick på power step. Det är jättekul, körde alltid det förr, varje söndag, men så sa kroppen, näääää. Men nu var det dags och med Frida som instruktör kan det inte bli annat än KUUUL. Och det var det. Så in i...Idag har jag aningen svårt att röra mig, men det var det värt. Detta var inte sista gången!
Så har jag grävt igen. Lagt bärlager och sten runt en rabatt. Och då jag var igång så drog jag bort "nybörjarkanten" vid äppelträdet. Jag har varit trött på den så länge men inte orkat dra bort eländet. Nu skall HELA rabatten grävas upp.


Efter att jag gallrade Cornellen så kom jag åt att göra i ordning kanten








Gud, så skönt att komma igång med denna mardrömsrabatt.
Från början jättefin men alldeles för full av "ogräsblommor".



 Aldrig mer en rabattkant gjord av träpinnar. Vi har en kvar men den blir knivigare att ersätta eftersom rabatten är väldigt upphöjd. Det krävs en murad kant där...Men nåt måste jag ju gör  imorgon...nä, förresten, då är jag bortbjuden. Skall bli riktigt skoj. Därför har jag nu en foccaccia på gång att ta med. I denna värmen...  I morgon skall jag göra nåt smarrigt till kaffet. 
Och vet ni vad? Jag har suttit i solen utan att bli stressad!!! Ja, det är sant!!! Satt i solgasset och läste en riktigt bra ungdomsbok, "Cirkeln". Jag fick blodad tand av fantasy då jag läste Hungerspelen-trilogin. Fast detta är ju inte sån fantasy med konstiga släkter och olika världar som man skall hålla reda på, som tex Terry Brooks/ co. Dessutom har denna bok svenska författare. Cirkeln är första boken i en serie av tre, är det lovat.



Här sitter jag och bara...sitter...gött


Riktigt bra om ungdomar som får övernaturliga krafter!





Lite synd är det om Klinga och Vaski. Vaski har en ond tass så nån långpromenad är inte att tänka på för hans del. Då har jag heller inte hjärta att ta Klinga på en långtur...Ja, jag vet, jag är blödig! Värst är ju att de inte kan busa med varann. Det var ju vid ett sånt tillfälle som han gjorde nåt med tassen. Jag är lite orolig för Vaski, han är ju min alldeles egna nallebjörn och vill ha honom med så länge det bara går, men hans storlek gör att han ofta gör sig illa. Samtidigt måste han motionera, eftersom han är ett matvrak. Och i morgon skall han träffa Sally, hans första fästmö. Det får väl bli som då gamlingar träffas på "hemmet". En låååångsam promenad...bara de två, Klinga får hålla sig till matte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar